„Skrenda į vakarus ir tada staigiai keičia kursą.“ Kažkas nutiko su raketomis (Video)  ()

Apie taikinių prioriteto keitimą per Rusijos atakas Ukrainoje kalbėti neverta, pabrėžė Jurijus Ihnatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu Rusijos smūgių Ukrainai metu priešo raketos manevruoja šalies padangėje – skrenda į vakarus, o paskui staigiai keičia kursą ir suka ratus virš regionų. Pavyzdžiui, tokia taktika buvo naudojama užpuolant Starokonsiantynivo aerodromą.

Kaip aiškino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės pirmininkas Jurijus Ihnatas, raketos programuojamos smūgio išvakarėse. Ir jos visos skrenda tiksliai tuo maršrutu, kuris buvo nustatytas iš anksto.

Ginklų – sparnuotųjų raketų ar bepiločių orlaivių – panaudojimo taktika priklauso nuo situacijos, nuo taikinių, į kuriuos norima pataikyti ir pan. Tikslas būna užprogramuotas smūgio išvakarėse. Raketa turi tokį gebėjimą – kaip tu suprogramuoji, taip ji skris reljefo kreive, palei upes, kaip minėjome. Ji gali skristi ratu, gali lėkti į vakarus, grįžti į rytus. Kadangi kiekvienai raketai atskirai nubrėžiamas maršrutas, pagal kurį ji skris. Iš principo rusai visada taip darė. Kiekviena konkreti situacija, kiekvienas konkretus taikinys, į kurį nori pataikyti, yra suplanuotas savaip“, – pabrėžė jis.

Anot J. Ihnato, tą pačią techniką įsibrovėliai panaudojo per masinį išpuolį prieš Starokonsiantynivą Chmelnickio srityje.

 

„Tos pačios sparnuotosios raketos nukeliavo į vakarus, o po to staigiai 180 laipsnių kampu pasisuko į Starokonsiantynivą. Tuo pat metu kitos skrido iš šiaurinių regionų. Toks buvo planas, tokia buvo smūgiavimo toje situacijoje taktika“, – pridūrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pirmininkas.

Maždaug tas pats atsitinka ir su „Shahed“ tipo smogiamaisiais dronais. Kaip pabrėžė J. Ihnatas, jie turi gana didelį galios rezervą, gali nuskristi gana ilgą atstumą ir, be kita ko, nustatyti ukrainiečių oro gynybos sistemų vietą.

Kartu jis pažymėjo, kad neverta kalbėti apie taikinių prioriteto keitimą atakų prieš Ukrainą metu.

„Priešas pataiko įvairių tipų ginklais. Niekas nėra apsaugotas nuo to, kas gali nutikti. Įvairių tipų ginklai, turiu omenyje raketas, kurios pataikė labai netiksliai. Tos pačios X-22 raketos – mes žinome, kokia jų tikslumo paklaida. Tas pats „Kinzhal“ – matome, kad jos visai neskrenda „tiesiai į taikinį“, kaip savo viešuose puslapiuose rašo okupantai. Taigi negalima garantuoti saugumo ir daryti išvadų, kad rusai keičia taikinių prioritetą ar jos mažiau atsitrenks į namus. Reikia vis tiek laikytis visų saugos rekomendacijų ir paieškoti bent kažkokios pastogės, esant aiškiai grėsmei žmonių gyvybei ir sveikatai. Gelbėti žmones svarbiausia, atstatysime namus, įmones. Manau pasaulis padės Ukrainai“, – sakė karinių oro pajėgų atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(9)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: