„Vos 2000 vnt. Jei Ukraina tai gaus, karas baigsis.“ JAV karininkas skelbia, kaip susprogdinti visus Rusijos batalionus  (2)

Ukraina prašo JAV kasetinių raketų, skirtų HIMARS. Jos sunaikintų Rusijos armiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV kariuomenės karininkas, vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Zalužno patarėjas Danas Rice'as sakė, kad HIMARS tolimojo nuotolio kasetinės raketos yra raktas į daugiasluoksnės Rusijos gynybos įveikimą.

„Vos 2000 vnt. kasetinių raketų. Jei Ukraina tai gaus, karas baigsis. Tai taip paprasta“, – sakė Rice'as, kuris, kaip rašo „Newsweek“, siekė priimti sprendimą perduoti Ukrainai 155 mm artilerijos kasetinę amuniciją.

Dabar Rice'as siekia išplėsti Ukrainos kasetinės amunicijos arsenalą, ragindamas JAV įstatymų leidėjus patvirtinti raketų M26 DCIPM perdavimą. Jos būtų paleidžiamos iš HIMARS sistemų.

Jis pasakojo, kad iki 25 kilometrų atstumu nuo fronto linijos prieš rusus naudojami 155 mm kasetiniai artilerijos sviediniai. Tačiau toliau į gilumą, jo nuomone, galėtų veikti kasetinės raketos, kurių nuotolis siektų iki 45 kilometrų.

„Rusijos priešakiniai batalionai bus sunaikinti, užnugarinis ešelonas bus sunaikintas. Vokietijoje turime dešimtis tūkstančių šių kasetinių raketų, kurios laukia, kol bus sunaikintos. Užuot jas sunaikinę, tiesiog atiduokite jas ukrainiečiams. Ir jie laimės karą“, – sakė Rice'as.

 

Jis taip pat pareiškė, kad daugiau nei prieš metus Ukraina paprašė kasetinės artilerijos sviedinių ir kasetinių raketų HIMARS. Dabar kasetiniai sviediniai tiekiami, bet raketos vis dar ne.

„Matematika veikia taip: jei abi pusės turi vienodą artilerijos nuotolį, kai esama puolime, negalima pasiekti gynybos... Puolimo artilerija arba turi turėti didesnį nuotolį, arba ji turi būti labai tiksli. Ir jūs negalite pastatyti savo artilerijos į fronto liniją, nes tada prarasite šią vertingą artileriją“, – sakė Rice'as.

Pasak jo, HIMARS DCIPM raketos Ukrainoje jau gali būti rytoj. Mokymai nereikalingi.

 

„Užjaučiu šiuos Ukrainos karius, kuriems neduodama tinkama amunicija“, – sakė Rice'as, prisimindamas mūšio lauko pokalbius su Donbase kovojančiais Ukrainos kariais, kurie, jo teigimu, net nežinojo apie DCIPM.

„Tautos likimas priklauso nuo kelių ginklų sistemų, o mygtuko paspaudimas Vašingtone gali išgelbėti dešimtis tūkstančių ukrainiečių gyvybių ir išlaisvinti milijonus žmonių. Viskas, ko jums reikia, yra politinis sprendimas... Viskas, ko jums šiuo metu reikia, mano nuomone, yra ATACMS ir, svarbiausia, DPICM HIMARS raketos“, – sakė Rice'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(280)
(13)
(267)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: