„Tai Ukrainos atakų kirvis.“ Amerikiečių karininkas skelbia netikėtą žinią (Foto)  ()

Rusijos kariuomenė turi rimtų problemų, susijusių su rezervų išsekimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė turi rimtų problemų, susijusių su rezervų išsekimu. Dabar jie perkelia dalinius tarp skirtingų fronto linijos dalių, o tai jiems yra labai bloga žinia. Tai pareiškė buvęs JAV armijos karininkas, karo ekspertas ir knygos „Kaip kovoti su karu“ autorius Mike'as Martinas.

Savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje jis paskelbė dabartinės situacijos analizę fronte, atkreipdamas dėmesį į džiugią naujieną Ukrainai.

„Atėjo laikas dar kartą trumpai pakalbėti apie tai, kas įvyko per pastarąsias dvi savaites Ukrainoje. Šis vaizdas paimtas iš publikuotų prieš kelis mėnesius, bet pagrindinė strategija nepasikeitė. Tai geras strategijos ženklas – kai ji nesikeičia kas 10 minučių ir kai ištekliai susitvarko su tuo, ko tikimasi pasiekti.

Atkreipkite dėmesį į Rusiją (kurios planai nuolat keičiasi). Štai paskutinė tema, kuri yra kontrpuolimo apžvalga – ukrainiečiai šiuo metu turi pagreitį.

Taigi, kokia yra Ukrainos strategija? Iš tikrųjų ji labai paprasta. Visos tos mėlynos strėlės yra Ukrainos puolimų ašys. Tai Ukrainos atakų kirvis. Tikslas - išlaikyti rusus išsklaidytus ir negalinčius sustiprėti. Ir tai veikia. Atrodo, kad rusams pritrūko rezervų, dabar jie dalinius perkelia tarp skirtingų fronto linijos dalių. Tai jiems labai bloga žinia“, – sakė jis.

 

„Antra, ši strategija reiškia, kad ukrainiečiai gali išlaikyti balansą tarp skirtingų ašių ir pasirinkti, kuria kryptimi nori judėti, kai tampa akivaizdu, kuri iš jų yra naudinga. Pagrindinės ašys yra dvi vidurinės ašys, einančios į pietus iki Azovo jūros – kaip žinome, tai leidžia ukrainiečiams perkirsti Rusijos pajėgas į dvi dalis – tai didelė strateginė pergalė.

Kiti frontai yra labai naudingi, nes jie sulaiko rusus. Pavyzdžiui Bachmute, rusai nesiruošia palikti Bachmuto, nors ten prarado dešimtis tūkstančių kareivių ir visiems pareiškė, kad tai nepaprastai svarbu.

O štai – per pastarąją savaitę ukrainiečiai įsitvirtino dar viename placdarme - prie Dniepro Chersone. Taigi dabar priešais Chersoną yra du placdarmai: prie Oleškų ir prie Kozači Laheri. Dabar šios atramos svarbios dėl akivaizdžios priežasties (rusams jos suteikia daugiau priežasčių pamąstymams o ukrainiečiams – daugiau galimybių).

 

Apie rusus mums taip pat kai ką papasakojo: jie praranda galimybę vykdyti priešpriešinę ugnį į ukrainiečius. Iš esmės, kai buvo įkurtas pirmasis placdarmas, jis buvo Rusijos artilerijos nuolat apšaudomas. Pamažu ukrainiečiai sunaikino šią artileriją.

Rusams labai sunku vykdyti efektyvią artilerijos ugnį, kuri kartu su rezervų trūkumu neatrodo labai gerai. To ukrainiečiai ir siekė, ir tai verčia manyti, kad per artimiausią mėnesį viskas vėl pajudės“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: