Putinas nebegali sustabdyti karo. Kas nutiko  ()

Tinklaraštininkas Jurijus Bogdanovas teigia, kad nors anksčiau tik Rusija diktavo eskalacijos lygį karo veiksmuose, dabar tai gali daryti ir Ukraina. Šiuo atžvilgiu Ukraina ir Rusija pasiekė lygybę - kartais veiksmus suaktyvina Ukraina. Nuo 2022-ųjų vasario iki Charkivo išvadavimo pradžios tai kontroliavo tik Rusija. Ir tai turi įdomių pasekmių pačiam Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Charkivo ir Chersono išvadavimo, kaip teigia Bogdanovas, Ukraina pasiekė galimybę kontroliuoti karo intensyvumą ir Rusija visą žiemą nesugebėjo prisitaikyti prie Ukrainos gynybos strategijos. Rusai nerado galimybių išnaudoti savo pranašumo karių skaičiuje ar oro pajėgų stiprybės.

Rusijos bandymas „apversti stalą“ atakomis prieš infrastruktūrą davė taktinį efektą, tačiau Rusija nesugebėjo sunaikinti Ukrainos infrastruktūros. Galiausiai, dėl Rusijos atakų prieš Ukrainos infrastruktūrą Ukraina gavo didžiulį oro gynybos papildymą.

Ukrainos kontrpuolimas atskleidė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gebėjimą prisitaikyti, sako Bogdanovas, o tas, kas galės geriau prisitaikyti prie kintančių karo sąlygų, gaus strateginę iniciatyvą.

Iniciatyvos, eskalacijos prasme karas pasiekė paritetą. Ar bus išteklių paritetas, kai Ukraina turės panašų kiekį ginklų? Jis jau kai kur egzistuoja, teigia Bogdanovas.

 

Ukrainos gebėjimas aktyviai veikti yra bent jau toks pat kaip Rusijos. Kai kuriose vietose ji netgi pranoksta. Todėl Putinui neįmanoma nustatyti eskalavimo lygio kuria nors kryptimi. Jis nebegali „sustabdyti karo kada ir kur nori“. Tai nebepriklauso tik nuo Rusijos Federacijos noro. Ukraina diktuoja karo tempą ir Rusijai nebėra galimybių atsipūsti, kada ji tik nori.

(107)
(1)
(106)

Komentarai ()

Susijusios žymos: