Puola kaliniai. Prasidėjo nuožmūs mūšiai. Skubiai kviečiamas Syrskis (Foto)  ()

„Priešas kasdien įvairiomis kryptimis bando prasiveržti pro mūsų karių gynybą puolamaisiais būriais, suformuotais daugiausia iš kalinių.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-18 Puola kaliniai. Prasidėjo nuožmūs mūšiai. Skubiai kviečiamas Syrskis (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis praneša, kad Rusijos įsibrovėliai meta kalinius, siekdami prasiveržti pro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą ir vėl užimti Kupjanską.

Apie tai kalbama Syrskio pareiškime, kurį paskelbė Gynybos pajėgų Karinės žiniasklaidos centro žiniasklaidos platforma.

Visų pirma, pablogėjus situacijai Kupjansko kryptimi, Syrskis didžiąją dienos dalį dirbo padaliniuose, kurie laiko gynybą miesto pakraštyje.

„Priešas kasdien įvairiomis kryptimis bando prasiveržti pro mūsų karių gynybą puolamaisiais būriais, suformuotais daugiausia iš kalinių, siekdamas blokuoti ir vėliau užimti Kupjanską“, – pabrėžė Syrskis.

Šiuo klausimu jis pridūrė, kad „remiantis darbo su vadais šia kryptimi rezultatais, buvo priimta nemažai svarbių sprendimų, kurie užtikrins gynybos patikimumą“.

Tuo pačiu metu, anot jo, Lymano kryptimi priešas persigrupuoja, pakeičia vienetus, praradusius kovinį pajėgumą dėl patirtų nuostolių ir neplanuoja naujų puolimo veiksmų.

 

„Mūsų užduotis yra maksimaliai išnaudoti šią situaciją ir ženkliai pagerinti savo padėtį. Tam reikalingus sprendimus parengėme su vadais tiesiogiai kovinių operacijų srityje“, - sakė Syrskis.

Be to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas teigė, kad padėtis Bachmuto kryptimi yra sunki, bet kontroliuojama.

„Priešas kontratakuoja, vykdo minavimo darbus, intensyviai apšaudo ir naudoja orlaivius. Net ir tokiomis sunkiomis sąlygomis mūsų kariai pamažu juda į priekį“, - sakė Syrskis.

 

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(9)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: