„Išteklių švaistymas.“ Netikėta žinia. Ką Baltieji rūmai slapta galvoja apie karą  ()

JAV gynybos departamento žurnalistų šaltiniai mano, kad tikslingiau sutelkti dėmesį į kontrpuolimą, nes smūgiai pusiasalyje neva nieko lemiamo neturi. Kijevas mano, kad tai yra pusiasalio izoliavimo strategijos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis savaitėmis Ukraina didina raketų atakas okupuotame Krymo pusiasalyje, siekdama sutrikdyti Rusijos logistiką, aprūpinančią karius pietuose. Tačiau tokia strategija kai kuriems Vašingtono pareigūnams kelia skeptišką požiūrį. CNN tai praneša remdamasi neįvardytais šaltiniais Gynybos departamente ir JAV prezidento Joe Bideno administracijoje.

Kai kurie JAV gynybos departamento pareigūnai ir prezidento Bideno administracija mano, kad smūgiai Krymui geriausiu atveju atitraukia dėmesį, o blogiausiu – iššvaisto vertingus išteklius Ukrainos strategijoje, kuri, daugelio nuomone, pertempė fronto linijas.

Tai sukuria tam tikrą Rusijos pajėgų disbalansą, bet tai neturi nieko lemiamo. Būtų tinkamiau, jei jos sutelktų dėmesį į kontrpuolimą", – sakė aukšto rango kariškis.

Per pastarąsias kelias savaites Ukraina pradėjo smogti tolimojo nuotolio raketomis į du tiltus, jungiančius Krymą su kita okupuota teritorija Ukrainos pietuose.

Šiuo metu kai kurie JAV pareigūnai skaičiuoja, kad trečdalis Krymo yra raketų „žemė-oras“ sistemos HIMARS veikimo zonoje, todėl Ukraina taip pat atakuoja Rusijos amunicijos sandėlius ir logistikos maršrutus.

 

„Krymui daromas vis didesnis spaudimas, ypač pastarosiomis savaitėmis“, – aiškino JAV atstovas.

Krymas, be simbolinės svarbos Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, taip pat naudojamas kaip strateginis logistikos centras Rusijos kariams.

Žurnalistų minimi Ukrainos atstovai sprogimus Kryme pavadino kontrpuolimo strategija, kuria siekiama izoliuoti Krymą ir apsunkinti Rusijos karinių operacijų rėmimą likusioje Ukrainos dalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(9)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()