„Visi sprendimai priimti. Jie yra galutiniai“. Skelbiama, ką nusprendė Putinas dėl Ukrainos  ()

Kremlius nesvarsto jokių ateities variantų, kai Ukraina egzistuos kaip suvereni, nepriklausoma valstybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„V. Putinui vienintelis priimtinas formatas yra galutinis, kartą ir visiems laikams, „Ukrainos klausimo“ panaikinimas. Visi sprendimai jau priimti ir jie yra galutiniai. Visa kita yra saviapgaulės iliuzija,“ - pabrėžė Danilovas.

Jis pažymėjo, kad būtent į šį paskutinį istorinį neapykantos šuolį Rusijos padugnės investuoja visas savo jėgas ir išteklius. Tuo tikslu per pusantrų karo metų agresorius ekspreso režimu pereina visus šimtmečius bandymų sunaikinti Ukrainą etapus.

Kalbama apie okupantų vykdomas ukrainiečių, tiek kariškių, tiek civilių, žudynes, negailint nei moterų, nei vaikų; laikinai okupuotų teritorijų gyventojų deukrainietizacijos ir rusifikacijos priemones, ypatingą dėmesį skiriant jaunimui.

Taip pat ukrainiečių vaikų deportavimą į Rusiją, jų indoktrinacija - perauklėjimą antiukrainietiška dvasia. Nepilnamečių paskirstymą į karines lauko stovyklas, internatines mokyklas, karinius licėjus ir kadetų korpusus, kuriuos kuruoja Tyrimų komitetas. Beje, šiai dienai jau išvežta tūkstančiai mokyklinio amžiaus vaikų.

Planuojama visiška švietimo ir auklėjimo rusifikacija laikinai okupuotose teritorijose, švietimo įstaigų perėjimas prie rusiškų ugdymo programų ir maksimalus propagandinis „pumpuravimas“, visapusiškas darbas bandant nutraukti laikinai okupuotų teritorijų gyventojų politinius-teisinius, kultūrinius ir socialinius-ekonominius ryšius su Ukraina, į kurį investuojamos didelės pinigų sumos; sunaikinti ukrainietiški vadovėliai, mokyklose ir universitetuose mokoma pagal rusiškas programas.

 

„Sisteminės „politinės investicijos“, kuriomis Rusija bando perauklėti ir rusifikuoti Ukrainos gyventojus, rodo, kad Kremlius rimtai stato ant bandymo suskaldyti Ukrainą ir absorbuoti ją dalimis. Šis darbas planuojamas ilgam laikui, mažiausiai kelioms kartoms,“- pastebėjo Nacionalinio saugumo sekretorius.

Pareigūnas pažymėjo, kad ukrainiečiai jau seniai suprato, su kuo turi reikalų, ir mato tikruosius okupantų planus ir ketinimus. O. Danilovas įsitikinęs, kad pasaulio ir Vakarų epifanija vyksta per lėtai. Tačiau per savo ilgą istoriją ukrainiečių tauta išlaikė pačius griežčiausius išbandymus, todėl yra pasirengusi kovoti tiek laiko, kiek reikės, kad vadinamosios Rusijos klausimas būtų išbrauktas iš saugumo darbotvarkės.

 

„Taigi visos kalbos apie derybas, eskalacijos vengimą, nuolaidžiavimą yra vanduo smėlyje ir žaidimas Rusijos naudai. Vienintelis tvarios taikos formatas - Rusijos pralaimėjimas ir iširimas. Nesame pirmieji, kurie griebėsi ginklų, bet būsime paskutiniai, kurie juos sudės, kol nebus atkurtas teisingumas: atsakingi už karo sukėlimą bus nubausti - ir nėra pasaulyje jėgos, kuri mums sutrukdytų tai padaryti,“- pabrėžė Danilovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(152)
(3)
(149)

Komentarai ()