Ginkluotas net liepsnosvaidžiu! Skelbiama, ką Ukraina padarė su jūrų dronais  (2)

Pasak Vasylo Maliuko, jūriniai dronai yra unikalus Saugumo tarnybos išradimas, kuris Juodojoje jūroje pataikė ne į vieną taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Vasylis Maliukas interviu NV sakė, kad Ukraina prieš Rusijos Federacijos armiją aktyviai naudoja valtis-kamikadzes, kurios atakuoja ir Krymo tiltą, ir kitus priešo laivus.

Pasak Maliuko, 2022 metų rudenį SBU pirmą kartą kovos sąlygomis išbandė nepilotuojamas valtis, kurios Sevastopolyje smogė dviem Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno fregatoms – „Admiral Makarov“ ir „Admiral Essen“. Tuo pat metu Rusija pripažino tik smūgį prieš minosvaidį „Ivanas Golubecas“.

Atakas vykdė tuo metu nežinomi jūriniai dronai, o šis smūgis tapo postūmiu tobulinti šią technologiją. Specialistai suprato, kad tuo metu naudotų dronų kovinės dalies nepakanka efektyvioms operacijoms jūroje vykdyti.

Dronai ir toliau buvo tobulinami, net ant korpuso buvo sumontuoti du didelio nuotolio reaktyviniai liepsnosvaidžiai „Shmel-M“. Buvo ir kitų žinių, kurių detalių SBU dar neatskleidė.

Jūriniai dronai yra unikalus Ukrainos saugumo tarnybos išradimas. Nedalyvauja nei viena iš privačių kompanijų. Neseniai su šių dronų pagalba sėkmingai pataikėme į Krymo tiltą, desantinį laivą „Olenegorsky Gorniak“, tanklaivį SIG“, – sakė Maliukas.

 

Jis pridūrė, kad prie šių dronų kūrimo ir jų gamybos dirba SBU komanda, kuriai padeda inžinieriai ir IT ekspertai. Vakarų partneriai šiose specialiose operacijose nedalyvauja, tačiau aktyviai perima unikalią SBU patirtį.

„Mes dirbame su daugybe naujų įdomių operacijų, ypač Juodojoje jūroje. Pažadu, tai bus įdomu, ypač mūsų priešams“, - sakė Maliukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai (2)