[ŽT] „Tiltui bus galas.“ Skelbiama, kokį monstrišką ginklą gali gauti Ukraina  (6)

Yra vienas ginklas, kuris gali Ukrainai padėti sunaikinti nelegalų Krymo tiltą, kurį Rusija naudoja ir karinei technikai bei kariams gabenti. Krymo tiltas jau buvo apgadintas du kartus - 2022-ųjų spalio 8-ą ir 2023-iųjų liepos 17 dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sparnuotosios raketos „Taurus“, kurias Ukraina tikisi gauti iš Vokietijos, gali visiškai sunaikinti nelegaliai pastatytą Krymo tiltą. Dabar Ukraina tiltą griauna jūriniais dronais, tačiau Rusija gali jį apsaugoti užtvarais. Paviršiniai dronai yra lengvai pastebimi ir yra sunaikinami kulkosvaidžiais ir automatinėmis patrankomis.

„Iš šiuo metu turimų ginklų tipų tiltą gali atakuoti tik jūrų dronai. Ir jie sėkmingai atliko keletą operacijų. Pirmasis rimtas tilto griovimas buvo jų ir atliktas. Šiuo metu Ukraina turi keletą tokių dronų pavyzdžių, tačiau kol kas jie naudojami prieš laivus. Rusai prie tilto atramų pastatė tinklus, kad į juos netrenktų dronas“, – paaiškino aviacijos ekspertas Valerijus Romanenko.

Eksperto teigimu, Ukraina galėtų visiškai sunaikinti Krymo tiltą, jei gautų sparnuotąsias raketas „Taurus“. Jų nuotolis yra didesnis nei „Storm Shadow“ ir SCALP raketų. Be to, „Taurus“ raketos yra sukurtos betoninėms konstrukcijoms (pagrindė - bunkeriams) naikinti.

 

„Ukraina tikisi sulaukti vokiškų sparnuotųjų raketų „Taurus“. Šios raketos, lyginant su jau gautomis anglų-prancūzų sparnuotomis raketomis „Storm Shadow“ ir SCALP, turi ilgesnį nuotolį. Jeigu gausime šias raketas, tas tiltas, žinoma, bus sugriautas“, – sakė Romanenko.

(52)
(2)
(50)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: