„Prasidėjo mėsmalė apkasuose. Situacija katastrofiška.“ Z-kanalas pašiurpęs, kuo smogia Ukraina  ()

Rusijos karo propagandistai praneša apie sunkią Rusijos ginkluotųjų pajėgų padėtį fronto linijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai praneša apie sunkią Rusijos ginkluotųjų pajėgų padėtį fronto linijoje, susijusią su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aktyviu kasetinių šaudmenų ir sparnuotųjų raketų naudojimu. Rusijos kariuomenės kariams ant galvų krenta šimtai sviedinių, kurių sprogimo metu įsibrovėliai sunkiai sužalojami.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo Rusijos Z-karininkas Jurijus Kotionokas. Anot jo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos panaudota kasetinė amunicija daro didelių nuostolių Rusijos kariuomenei.

„Jie muša kasetiniais šaudmenimis, kurie sukelia labai rimtus sužalojimus, po kurių reikia sunkaus ir ilgo  gydymo. Panaudojus kasetinę amuniciją apkasuose mėsmalė. Priešas bando puola iš visų jėgų, kaip kontrpuolimo pradžioje“, – rašo jis.

 

Visa tai tampa didelių Rusijos kariuomenės eilinių ir karininkų nuostolių priežastimi. Be to, Kotionokas kaltina vadovybę karine nekompetencija ir kvailumu, kurį okupantai priversti kompensuoti didelių nuostolių kaina.

Be to, Kotionokas pripažįsta, kad RF ginkluotųjų pajėgų artilerija yra daug prastesnė už Vakarų kolegų, o tai leidžia Ukrainos kariuomenei apšaudyti Rusijos dalinius iš toli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: