„Rusija pažeminta.“ ISW skelbia galingą Ukrainos pergalę (Žemėlapis)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė reikšmingos taktinės sėkmės Robotynės srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 20–21 d. Ukrainos kariai pasiekė reikšmingos taktinės sėkmės į rytus nuo Robotynės Zaporižios srities vakaruose ir tęsia kontrpuolimą prie Donecko-Zaporižios srities administracinės sienos.

Tai rašoma JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Ukrainos kariai pasiekė centrinę Robotynės dalį (10 km į pietus nuo Orihivo) ir pralaužė dalį Rusijos gynybos į pietus nuo Mažosios Tokmačkos (9 km į pietryčius nuo Orihivo).

Analitikai priminė Ukrainos gynybos viceministrės Hannos Maliar žodžius, kad Ukrainos pajėgos pasiekė sėkmės kryptimi į pietryčius nuo Robotynės ir į pietus nuo Mažosios Tokmačkos, o Rusijos pajėgos nesėkmingai kontratakavo į rytus nuo Robotynės. Kovos Robotynėje tęsiasi.

„Su Kremliumi susijęs karo tinklaraštininkas teigė, kad Ukrainos kariai užėmė kai kurias Rusijos priekinės gynybos pozicijas po to, kai suintensyvino atakas Robotynės-Verbovės linijoje (21 km į pietryčius nuo Orihivo). Kai kurie Rusijos šaltiniai pranešė, kad Rusijos pajėgos pasitraukė iš kai kurių pozicijų netoli Vervovojaus, tikriausiai reaguodamos į Ukrainos puolimą į pietus nuo Mažosios Tokmačkos“, – sakoma pareiškime.

Anksčiau ISW analitikai vertino, kad Ukrainos atakos prieš Robotynę yra taktiškai reikšmingos, nes Ukrainos pažanga šioje srityje gali leisti Ukrainos pajėgoms pradėti veikti už tankiausių Rusijos minų laukų.

 

„Nuolatinis Ukrainos veržimasis į Robotynės regioną taip pat tikriausiai yra skirtas pažeminti Rusijos pajėgas, kurios investavo daug pastangų, išteklių ir personalo, kad užimtų pozicijas aplink Robotynę“, – mano Karo studijų institutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(3)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: