JAV atgijo karo monstras. Neįtikėtina, kas vyksta su ginklų gamyba  ()

Rusijos ir Ukrainos karas sukėlė Amerikos gynybos įmonių bumą, jos agresyviai plečia gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama sekmadieniniame  „The Washington Post“ leidinyje.

Iš 44,5 milijardo dolerių, kuriuos JAV skyrė ginklų Ukrainai gamybai ir Amerikos atsargų papildymui, Pentagonas sudarė atitinkamas sutartis už 18,2 milijardo dolerių, arba 40,8% visos sumos.

Pažymima, kad JAV investuoja į amunicijos, bepiločių orlaivių, priešlėktuvinių raketų ir kitų rūšių ginklų gamybos plėtrą, daugiausia dėmesio skirdamos 155 mm artilerijos sviediniams.

Nuo 2022 metų vasario Pentagonas pasirašė sutarčių dėl tokių sviedinių gamybos už 2,26 mlrd. USD. Netrukus produkcija turėtų siekti 28 000 vienetų per mėnesį, o iki 2025 metų rudens per metus planuojama jų pagaminti 1 mln.

Tuo pačiu metu staigus sviedinių gamybos padidėjimas paskatino JAV ieškoti naujų trotilo tiekėjų. Lenkija buvo pagrindinis sprogmens šaltinis Amerikai, tačiau Pentagonas dirba su savo sąjungininkais ir partneriais, kad padidintų tiekimą, įskaitant ir iš Japonijos.

 

Karas atkirto JAV nuo vieno trotilo šaltinio Rytų Ukrainoje, kur „Zorya“ 2020 metais pasirašė daugiametę sutartį dėl jo tiekimo amerikiečių rangovui.

Pačios JAV nebegamina TNT, pereina prie pakaitalo, vadinamo IMX – sprogmenų, kurie turi mažesnę atsitiktinio detonavimo riziką.

Šią vasarą ES įsipareigojo per ateinančius dvylika mėnesių Ukrainai pristatyti 1 mln. artilerijos šaudmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: