JAV nori sustabdyti karą Ukrainoje. Skelbiama, kas vyksta  ()

Žurnalistai mano, kad JAV siekia nugalėti Kremlių iki 2023 m. pabaigos. Tačiau yra šalių, kurios nenori greito konflikto pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV siekia užbaigti karą Ukrainoje iki šių metų pabaigos. Apie tai gegužės 13 dieną publikuotame straipsnyje rašo Italijos laikraštis „La Republica“.

To įrodymas – JAV veiksmų pagreitis. Vakarų žiniasklaida skelbia, kad Vašingtonas primygtinai reikalauja konfliktą išspręsti iki 2023 metų pabaigos, o kai kurie net mini trumpesnį laikotarpį – iki rudens. Kartu stiprinami diplomatiniai ryšiai, siekiant užkirsti kelią tolesniam konflikto eskalavimui.

Leidinio teigimu, Europa taip pat siekia greitesnės pergalės. Pažymima, kad impulsas iš JAV nėra atsitiktinis ir gali būti susijęs su Europos susiskaldymu dėl Rusijos karo prieš Ukrainą. Žurnalistai rašo, kad Prancūzija ir Vokietija siekia kuo greičiau uždaryti šį klausimą, tačiau šiaurės rytų Europos šalys, įskaitant Lenkiją, Didžiąją Britaniją, Baltijos šalis ir iš dalies Skandinaviją, ir toliau laikosi savo pozicijos.

Tuo pačiu metu, kaip teigia leidinys, tikslą greičiau užbaigti karą galima pasiekti dėl santykių atšilimo su Pekinu, o tai rodo didelį aktyvumą derybų fronte.

JAV tikslas Ukrainos pergalės atveju

 

„La Reppublica“ taip pat spėlioja apie JAV tikslą. Žurnalistai mano, kad Vašingtonas siekia suteikti Europai didesnę autonomiją Atlanto pakto rėmuose. Taip pat, atsižvelgiant į artėjančius rinkimus ir galimą Donaldo Trumpo sugrįžimą į JAV prezidento postą, amerikiečiai ketina išvengti situacijos, kai, anot leidinio, D. Trumpas „pristūmė NATO prie savižudybės slenksčio“.

Kaip pastebi straipsnio autoriai, JAV prezidento rinkimai vyks 2024 m., o sąjungininkai iki to laiko siekia nugalėti Rusiją. Analitikai ne kartą teigė, kad tai bus reikšminga Joe Bideno premija kampanijos programoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(6)
(24)

Komentarai ()