Sensacinga žinia. Putinas pasikalbėjo su Musku. Kas iš karto nutiko su „Starlink“  ()

Pasak žurnalistų, JAV gynybos departamento atstovas Colinas Kahlas praėjusių metų spalį sužinojo, kad milijardierius vedė derybas su Kremliaus vadovu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslininkas Elonas Muskas telefoniniame pokalbyje su Pentagono atstovais dėl palydovinio interneto aprūpinimo Ukrainos kariuomenei užsiminė, kad asmeniškai kalbėjosi su Rusijos Federacijos prezidentu Vladimiru Putinu. Apie tai rašo amerikiečių savaitraštis „The New Yorker“.

Pernai spalį pokalbyje su JAV gynybos departamento atstovu Colinu Kahlu Muskas prabilo apie savo asmeninį pokalbį su Kremliaus vadovu. Pokalbis buvo susijęs su tuo, kad Ukrainos kariškiai staiga pradėjo prarasti „Starlink“ ryšį Ukrainos teritorijoje, kurią rusai bandė užfiksuoti.

Kahlas padarė išvadą, kad Muskas baiminasi, kad „Starlink“ ryšio teikimas Rusijos Federacijoje bus laikomas karine pagalba Ukrainai, ir ieškojo progos nuraminti Rusijos vadovybę.

„Mes žinome apie šios srities pasiekiamumą ir susidomėjimą, o departamentas bendradarbiauja su „Starlink“. Tačiau, atsižvelgiant į kritinę šių sistemų svarbą, šiuo metu neskelbiame papildomos informacijos apie specialius pajėgumus, sutartis ar partnerius“, - sakė Pentagono atstovas spaudai Jeffas Jurgensenas.

Anksčiau, praėjusių metų spalį, Muskas neigė, kad asmeniškai kalbėjosi su Putinu. Savo įraše „Twitter“ (socialiniame tinkle, kurį neseniai pervadino X) milijardierius rašė, kad su Putinu kalbėjosi maždaug prieš pusantrų metų ir pokalbio tema buvo kosmosas.

 

Publikacija „New Yorker“ dar kartą sukėlė visuomenės pasipiktinimą taikos derybų tema. Pernai Muskas pasiūlė savo taikos planą, kuris buvo giriamas Kremliuje ir kritikuojamas Kijeve. Po kurio laiko Ukrainos gynėjai ėmė pranešinėti apie prastą „Starlink“ veiklą, o Muskas savo ruožtu pagrasino visiškai sustabdyti ginkluotųjų pajėgų prieigos prie pasalugos finansavimą.

Jo įmonė „SpaceX“ pasiūlė JAV vyriausybei sumokėti už „Starlink“ Ukrainai, vėliau Muskas paskelbė, kad keičia savo poziciją ir pažadėjo šį projektą finansuoti nemokamai. Birželį JAV gynybos ministerija paskelbė apie sudarytą „Starlink“ teikimo Ukrainai sutartį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(17)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()