Ukraina puola. Visa jėga pliekia tankai ir šarvuočiai. Skelbia apie galingą pergalę (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengia į priekį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-22 Ukraina puola. Visa jėga pliekia tankai ir šarvuočiai. Skelbia apie galingą pergalę (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės daliniai smarkiai pasistūmėjo Robotynės srityje ir beveik visiškai perėmė kaimo kontrolę. Pagal gaunamą informaciją beveik visą pietvakarinę kaimo dalį kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Kitų šaltinių duomenimis, Ukrainos kariuomenė jau visiškai kontroliuoja kaimą. 

Generalinis štabas kol kas nepateikė jokių oficialių pareiškimų.

Išskirtinai „Kyiv Post“ gautoje dronu filmuotoje medžiagoje matyti, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai vis dar kovoja ir galbūt dalyvauja operacijose, kuriomis siekiama išvalyti Rusijos pajėgų likučius taktiškai svarbioje Robotynės gyvenvietėje. Šio vaizdo įrašo fragmentą paskelbė „Ukraina 365“ „Telegram“ kanalas.

Internete taip pat pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip ukrainiečių tankas šaudo iš dvivamzdžio kulkosvaidžio į rusų poziciją, esančią už mažiau nei šimto metrų. Tanką palaiko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pėstininkų kovos mašina, šaudanti iš savo ginklo, didelio kalibro kulkosvaidžio arba automatinės patrankos.

„Ukrainos šarvuočiai, išdėstyti centrinėje / pietinėje Robotynės dalyje ir šaudantys iš pietų, patvirtina teiginius apie Ukrainos puolimą. Tikėtina, kad kaimas yra visiškai išlaisvintas. Transporto priemonių buvimo vieta: 47.444303, 35.839193“, - vaizdo įrašą komentavo analitikas Kyle'as Glenas.

 

Atrodo, kad Maskvos sausumos pajėgų atsakas apsiriboja šaunamųjų ginklų ugnimi, o keturių minučių ir 20 sekundžių trukmės mūšio vaizdo įraše nematyti jokio rusų karių ar technikos judėjimo. Netoli vaizdo įrašo pabaigos į Ukrainos techniką paleidžiama Rusijos priešlėktuvinių raketų ir artilerijos ugnis. Vaizdo įrašas baigiasi tuo, kad Ukrainos kovinės transporto priemonės, iš kurių viena iš jų dideliu greičiu atsitraukia, panaudoja savigynos prieštankines granatas. Ukrainos kariuomenė žengia į priekį Robotynės vietovėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: