„Prasideda. Rusija turės labai didelių problemų.“ Ekonomikos mokslų daktaras skelbia, kas nutiko (Video)  (1)

Pasak Igorio Lipšico, 2022-ieji „specialiosios operacijos“ metai Rusijos ekonomikai pasirodė „auksiniai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas Rusijos finansų analitikas, ekonomikos mokslų daktaras Igoris Lipšicas, neseniai priverstas palikti darbą aukštojoje ekonomikos mokykloje, davė išskirtinį interviu „24 kanalui“, kuriame jis atsakė į klausimą, kiek veiksmingos yra Vakarų šalių taikomos sankcijos Rusijos Federacijai. Eksperto teigimu, ekonominiai apribojimai prieš valstybę agresorę buvo įvesti labai vėlai. Tačiau Kremlius jau šiemet pradeda jausti jų poveikį.

„Europa gana vėlai įvedė sankcijas, naftos embargas buvo įvestas tik gruodį, o naftos produktams – apskritai nuo šių metų vasario, todėl Rusija pernai gavo 220 mlrd. dolerių. Tai praktiškai visiškai ir net daugiau kompensuoja užsienyje įšaldyto turto praradimą. Kremlius vis dar bando išlaikyti tų „auksinių“ metų likučius, bet Rusija vis tiek turės didelių problemų“, – pabrėžė Igoris Lipšicas.

Kartu jis pažymi, kad šiais metais V. Putino ir jo komandos padėtis toli gražu nėra tokia džiuginanti kaip 2022-aisiais, kai jis pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą.

„Šiais metais nieko panašaus nėra. Pajamos smarkiai krenta, Rusijoje atsirado baisus terminas „smunka pajamų iš užsienio valiutos kokybė“. Kaip žinia, doleris ir euras nebeateina, Maskva perėjo į juanius ir rupijas, o jei Kinijos valiuta bent iš dalies konvertuojama, tai su Indijos valiuta yra daug blogiau“, – sakė I. Lipšicas.

 

Jis pridūrė, kad Rusijoje dėl karo, sankcijų ir izoliacijos daugėja problemų. Mobilizacija „specialiai karinei operacijai“ su dideliais nuostoliais situaciją taip pablogino, kad šalyje tiesiog nebeužtenka darbuotojų.

I. Lipšicas taip pat pridūrė, kad „operacijos“ ir rublio devalvacijos fone Rusijos darbuotojai „iškrenta“, o nauji į Rusijos Federaciją neskuba, todėl pareigūnai dabar yra priversti flirtuoti su Afrikos šalimis, tikintis, kad iš ten atsiras bent kiek darbo jėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai (1)