„Reikia skubiai keisti taktiką.“ JAV siunčia signalą Ukrainai  (1)

Pasak žurnalistų, JAV mano, kad tik taktikos pakeitimas ir staigus žingsnis gali padidinti kontrpuolimo tempą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos yra pernelyg išsibarsčiusios ir joms reikia vienoje vietoje konsoliduoti savo kovinę galią.

Amerikiečių strategai mano, kad ukrainiečiai, vykdydami kontrpuolimą pietuose, turėtų sutelkti dėmesį į judėjimą Melitopolio link. Jie turėtų prasiveržti per Rusijos minų laukus ir kitą gynybą, net jei nuostoliai bus didesni nei dabar. Apie tai rašo „New York Times“.

Kaip žurnalistams sakė vienas neįvardytas JAV pareigūnas, tik taktikos pakeitimas ir staigus žingsnis gali padidinti kontrpuolimo tempą. Pranešama, kad jo požiūriui pritaria dar mažiausiai pusšimtis aukšto rango Vakarų politikų.

Žurnalistų teigimu, rugpjūčio 10 d. vaizdo konferencijoje, kurioje dalyvavo Jungtinio štabo vadų pirmininkas, JAV generolas Markas Milley, jo kolega britas Tony Radakinas, JAV pajėgų Europoje vyriausiasis vadas, generolas Christopheris Cavolis ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas aptarė Ukrainos kontrpuolimą. V. Zalužno buvo paprašyta sutelkti kariuomenę viename pagrindiniame fronto sektoriuje - Melitopolio kryptimi. Leidinys rašo, kad, remiantis gandais, Ukrainos generolas sutiko.

 

JAV pareigūnai teigimu, Ukraina pradėjo perkelti kai kurias labiausiai patyrusias kovines pajėgas iš rytų į pietus. Tačiau net labiausiai patyrę daliniai po didelių nuostolių ne kartą persigrupavo. Šie padaliniai remiasi senstančiu vyresniųjų vadų personalu. Kai kuriuose būriuose daugiausia dirba sužeisti ir į mūšį sugrįžę kariai.

Pastarosiomis dienomis Ukrainos gynybos pajėgoms pavyko pralaužti bent vieną Rusijos gynybos sluoksnį pietuose. 

Tačiau kai kurie analitikai teigia, kad pažanga gali būti per maža ir per vėlyva. Kovos daugiausia vyksta lygioje, atšiaurioje vietovėje. Rusai kaunasi įtvirtintose pozicijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(8)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: