„Jei tai nutiks, pasekmes pajus visa Europa.“ Skelbiamas rimtas perspėjimas  ()

Pentagono atstovo Patricko Ryderio teigimu, Ukrainai tenka didžiulė atsakomybė, nes nuo jos sėkmės priklauso viso pasaulio ateitis. Mūšiai tęsiasi visoje fronto linijoje ir yra labai nenuspėjami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vis dar tebevyksta, o aktyvių mūšių metu ne visai tikslinga rengti tam tikrus rezultatus. Tokią nuomonę išsakė Pentagono atstovas generolas Patrickas.

Pasak jo, mūšis dar nesibaigė ir Ukrainos pusė aiškiai turi ką parodyti. Abi pusės kaunasi palei visą fronto liniją, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos „daro tam tikrą pažangą“.

„Nuo pat pradžių sakėme, kad jiems tai bus labai sunki operacija ir sunki kova. Tai maratonas, o ne sprintas. Taigi dėl šio fakto neturėtų būti jokių iliuzijų“, – sakė Patrickas Ryderis.

Pentagonas atskirai paskelbė atsakomybę, kuri tenka Ukrainai. Jei Gynybos pajėgoms nepasiseks, pasekmės palies ne tik jas, bet ir visą Europą. Kai kuriais atvejais tai gali paveikti net visą pasaulį.

 

Atstovas spaudai Patrickas Ryderis pridūrė, kad mūšiai pagal savo prigimtį yra labai dinamiški, tačiau kartu ir permainingi bei itin nenuspėjami.

„Kiekvienas, kuris studijuoja istoriją, žino, kad mūšis nesibaigia, kol jis nesibaigs. Taigi aš neketinu vertinti kovos viduryje. Vėlgi, tai būtų netinkama. Mes ketiname palaikyti juos tol, kol reikia“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(12)
(51)

Komentarai ()