[ŽT] „Jie sunaikino pusę Rusijos armijos...“ JAV senatorius apšalęs  (3)

JAV išleido mažiau nei 3 % karinio biudžeto, kad padėtų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, kurios sunaikino pusę Rusijos armijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV išleido mažiau nei 3 % karinio biudžeto Ukrainos kariuomenei, kuri sunaikino pusę Rusijos armijos.

Tai pareiškė JAV senatorius Lindsey Grahamas per spaudos konferenciją Kyjive, praneša Censor.NET, remdamasis „Ukrinform“.

„JAV Šaltojo karo metais išleido milijardus, kad užkirstų kelią Rusijos agresijai. Dabar mes išleidome mažiau nei 3 % savo gynybos biudžeto, kad padėtume Ukrainos kariuomenei, o jie sunaikino pusę Rusijos armijos. Tai geriausia visų laikų investicija į Amerikos saugumą. Ukraina yra puikus partneris! Mes nematėme tokio partnerio nuo Čerčilio laikų“, – sakė Grahamas.

Senatorius taip pat pažymėjo, kad JAV žvalgyba buvo neteisi prieš Rusijos invaziją, labai pervertindama Rusijos armijos galią.

 

„Prasidėjus Rusijos invazijai mums buvo pasakyta, kad Kyjivas kris po keturių dienų, o šalis – po trijų savaičių. Tai buvo didžiausias ukrainiečių nuvertinimas ir Rusijos armijos pervertinimas. Aš pats maniau, kad Rusijos armija yra geresnė nei yra iš tikrųjų“, – pažymėjo Grahamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(2)
(189)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: