„Jei tai pavyks, Rusijos kariuomenei smogs panika.“ JAV generolas skelbia slaptą Ukrainos planą  ()

Amerikiečių generolas kalbėjo apie proveržį Ukrainos pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei tai pavyks, Rusijos kariuomenė ims panikuoti“, – apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų planą sakė JAV armijos generolas

Apie tai „The Washington Post“ teigia į pensiją išėjęs JAV armijos generolas Davidas Petraeusas. Pasak jo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas pietine fronto kryptimi dar toli gražu nebaigtas ir iš tikrųjų yra pradiniame vystymosi etape.

D. Petraeusas pažymi, kad visas puolimo etapas užtruks dar mažiausiai 4 mėnesius. Ukrainos kariuomenės veiksmai privertė Maskvą pereiti į gynybą – įsibrovėliai yra rimtai išsekę ir pavargę.

Nuovargis apima ir Ukrainos kariuomenę, tačiau artimiausiu metu ji gali padaryti galingą proveržį Rusijos fronte, o šiuo metu ukrainiečiams sekasi ir jie juda į priekį dviejose pagrindinėse srityse. Ukrainos ginkluotosios pajėgos veržiasi Zaporožės srities centre, Robotino srityje, keliu į Tokmaką ir Melitopolį bei rytiniame Zaporožės regione į pietus nuo Bolšaja Novoselkos tiese į Berdjanską.

 

D. Petraeusas pabrėžia, kad, sprendžiant iš gaunamos informacijos, Ukrainos kariuomenės daliniai sugebėjo prasiveržti pro pirmąjį Rusijos minų ir gynybinių struktūrų zoną abiejose srityse. Atrodo, kad pažanga Robotino srityje spartėja.

„Nedidelis proveržis gali lemti gana staigią ir greitą sėkmę“, – pažymima straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: