„Kariuomenė yra ant proveržio slenksčio.“ Zalužnas skelbia galingą pareiškimą  ()

„Jūs nesuprantate šio konflikto pobūdžio. Tai nėra kovos su sukilėlių operacija. Tai Kurskas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas JAV pareigūnams pareiškė, kad jo kariuomenė yra ant proveržio slenksčio.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, jau kelias savaites tarp JAV ir Ukrainos pareigūnų vyksta įtemptos diskusijos dėl kontrpuolimo strategijos. JAV kariuomenė ragina sutelkti pajėgas, bandyti prasiveržti per Rusijos Federacijos gynybą ir pasiekti Azovo jūrą.

Nors Ukraina padarė korekcijas, vis dar nesutariama, kaip pakeisti situaciją prieš žiemą. „Jūs nesuprantate šio konflikto pobūdžio. Tai nėra kovos su sukilėlių operacija. Tai Kurskas“, - vienas iš JAV atstovų citavo Zalužną.

Vašingtonas mano, kad Ukraina turi pakankamai technikos puolimui ir kitais metais jos pakartoti tokiu pat kiekiu nepavyks. „Sukūrėme šį plieno kalną kontrpuolimui. Negalime to pakartoti. To nebus“, – laikraščiui sakė buvęs JAV pareigūnas.

 

Kartu JAV pareigūnai mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar gali pasiekti sėkmės. „Ukrainos vadovybė taip pat tvirtina, kad laikas kontrpuolimui dar nepasibaigė, o Zalužnas JAV pareigūnams pasakė, kad jo kariai yra ant proveržio slenksčio“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(3)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: