„Tai yra sunkiausia ir baisiausia. Dieną ir naktį.“ Skelbiama didžiausia problema Ukrainos kariams (Video)  (0)

Rusijos artilerija ir dronai išlieka gana stipriu ir įtakingu ginklu, naudojamu Bachmuto kryptimi. Ten priešas masiškai skraidina „Lancet“ ir FPV dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė buvęs „Azovo“ pulko vadas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras, 3-iosios puolimo brigados vado pavaduotojas Maksimas Žorinas, pažymėdamas, kad rusai prieš Ukrainos karius, įrangą ir artilerijos sistemas naudoja bepiločius lėktuvus.

„Sunku su tuo susidoroti, bet dabar randame tam tikrų įrankių, kurie sumažintų riziką patekti į jų dronų apšaudymo zoną. Nesakysiu, kad jie mus visiškai gelbsti, bet šiek tiek sumažina riziką,“- sakė M. Žorinas.

Įsibrovėliai dronus naudoja dieną, nes naktį jiems sunkiau su jais dirbti. Okupantai gali visą naktį šaudyti artilerija ir taip padaryti daug nuostolių, nes rusų pėstininkai tiesiog negali kovoti su ukrainiečių gynėjais.

Priešas, pasak buvusio „Azovo“ pulko vado, vis dar turi daug daugiau artilerijos vienetų ir jiems skirtos amunicijos. Pradedant nuo minosvaidžių – baigiant didelio kalibro sviediniais.

„Artilerija, šarvuočiai, bent jau tiems daliniams, kurie yra priešais mus, pamažu baigiasi, nes beveik kasdien naikiname šarvuočius,“– sakė 3-iosios šturmo brigados vado pavaduotojas.

 

Todėl rusai rotacijas vykdo tik pėsčiomis. Juk jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos pamato rusiškus šarvuočius, beveik visada į juos pataiko.

Rusai turi gana gerai išvystytą elektroninio karo sritį. Su tuo susidoroti gana sunku.

„Ne taip kaip ukrainiečiai, ir net modernios, labai pažangios pasaulio kariuomenės. Su tokiu priešu dar nebuvome susidūrę. Rusai turi stiprią elektroninio karo įrangą. Kai pavyksta ją sunaikinti, tai nėra gerai, tai labai gerai,“ – pabrėžė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras.

Tada Ukrainos gynėjams kovoti tampa lengviau. Bent jau kol kas. Šiuo metu prioritetas yra priešo elektroninio karo sistemų nugalėjimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: