[ŽT] „Irakiečiai tai vadino „plieniniu lietumi“...“ Ukraina gali gauti kai ką ypatingo  ()

Anksčiau JAV panašią amuniciją suteikė Ukrainos artilerijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos pradžioje Ukraina gavo pirmuosius kasetinius 155 mm artilerijos sviedinius. Kasetinė amunicija ypatinga tuo, kad pagrindinis sviedinys ore atsiveria, išbarstydamas daug mažesnių užtaisų, kurie nukloja didesnį plotą. Ukrainai šie sviediniai yra labai naudingi, nes padeda naikinant gerai įsikasusį priešą.

Dabar karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko teigia, kad Vakarų sąjungininkai svarsto perduoti Ukrainai M26 raketas, kurias galima leisti HIMARS ar M270 įrenginiais. Tai iš esmės pakeltų HIMARS į kitą lygį - M26 raketas Persijos įlankos kare irakiečiai vadino „plieniniu lietumi“. Tiesa, M26 raketų veikimo nuotolis yra ne toks jau didelis. Įprastos M26 lekia iki 32 km, M26A1 ER ir M26A2 ER - iki 45 km.

Kovalenko teigia, kad Vakarų partneriai taip pat svarstys Ukrainai suteikti kasetinės amunicijos sovietinėms salvinėms raketų sistemoms „Grad“, „Smerč“, „Uragan“. Aišku, tokių raketų reikėtų rasti ir nupirkti - JAV jų negamina, o daug kitų Vakarų šalių kasetinę amuniciją yra uždraudusios.

(80)
(3)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: