„Iš lėktuvo išlipo su tamsiais akiniais ir vešlia dirbtine barzda.“ Ką padarė Prigožinas  ()

Likus keleriems metams iki mirties, Jevgenijus Prigožinas ėmėsi sudėtingų priemonių, kad užmaskuotų savo skrydžio planus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-01 „Iš lėktuvo išlipo su tamsiais akiniais ir vešlia dirbtine barzda.“ Ką padarė Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar gerokai prieš sukilimą Rusijos Federacijoje Jevgenijaus Prigožino lėktuvai reguliariai išjungdavo atsakiklius, o pats verslininkas kartais persėsdavo iš vieno verslo lėktuvo į kitą kelionės metu.

Taip rugpjūčio 30 d. rašo „The Wall Street Journal“.

Žurnalistai ištyrė duomenis apie Jevgenijaus Prigožino skrydžius, kuriuos pateikė lėktuvų sekimo tarnyba „Flightradar24.“

Kaip paaiškėjo, lėktuvai, kuriais J. Prigožinas lankydavosi Sirijoje, Libijoje ar skrisdavo virš Sacharos, reguliariai išjungdavo atsakiklius ir dingdavo iš orlaivių sekimo ekranų.

Skrydžio viduryje radijo dispečeriai gali pranešti apie staigų paskirties vietos pasikeitimą. Tuo pačiu metu pats J. Prigožinas kartais atlikdavo kelis persėdimus vykdamas į šalis, su kuriomis „Wagner“ pasirašydavo sutartis, kad apsaugotų lyderius ir karines chuntas.

Pasak žurnalistų, J. Prigožinas dažnai pasirodydavo susitikimuose ir ant kilimo ir tūpimo takų užsimaskavęs. Pavyzdžiui, praėjusių metų spalį „Wagner“ grupės įkūrėjas iš lėktuvo oro bazėje rytinėje Libijoje išlipo apsirengęs karine uniforma, užsidėjęs tamsius akinius ir vešlią dirbtinę barzdą.

Kalbant apie neseniai sudužusį „Embraer Legacy 600“ lėktuvą, jame buvo sumontuota stebėjimo aptikimo įranga ir elektroniniu būdu tamsinti išmanieji langai. Be to, orlaivis keletą kartų keitė savo registraciją ir jurisdikciją.

 

Buvę Rusijos karinių oro pajėgų pareigūnai, Afrikos pareigūnai ir kiti asmenys, susipažinę su Jevgenijaus Prigožino elgesiu lėktuve, teigė, kad verslininkas bandė išvengti sankcijų, taip pat buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą.

J. Prigožinas buvo JAV ir 30 kitų šalių taikinys po to, kai jo įmonė prieš 2016 m. prezidento rinkimus paviešino tūkstančius netikrų socialinių tinklų paskyrų, kuriose skleidžiama dezinformacija.

JAV taip pat pasiūlė 10 milijonų dolerių atlygį už jo sugavimą ir pasitikėjo partneriais iš Afrikos, įskaitant Nigerį, kad jie neleistų jo lėktuvui nusileisti ar būti aptarnaujamam visoje Sacharoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(18)
(51)

Komentarai ()