JAV prasideda kažkas pavojingo. Ką paskelbė Baltieji rūmai apie Ukrainą  ()

Žurnalistų teigimu, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms trūksta pranašumo ore ir išminavimo įrangos, kad būtų galima žymiai pagreitinti kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno administracija išreiškė nuomonę, kad Ukraina gali neefektyviai vykdyti kontrpuolimą. Tai galima interpretuoti kaip bandymą permesti atsakomybę konflikto tęsimo atveju Ukrainos valdžiai iki JAV prezidento rinkimų. Apie tai rašo laikraštis WSJ.

Leidinys pabrėžia, kad Ukrainos pajėgos kelias savaites bandė prasiveržti pro Rusijos gynybą, tačiau ši pažanga buvo lėtesnė, nei tikėjosi JAV ir Europa. Kartu žurnalistai pastebi, kad pesimistiškai vertinti Ukrainos kontratakos efektyvumą gali būti per anksti. Aktyvi Ukrainos pastangų kritika gali sumenkinti kuklias, bet reikšmingas Kijevo sėkmes mūšio lauke.

„Šią savaitę Ukrainai pavyko pralaužti Rusijos gynybą šalies pietryčiuose Zaporižios srityje. Šią savaitę Ukraina paskelbė, kad atsiėmė Rabotynės kaimą. Jis yra pakeliui į Melitopolį, kuris yra pagrindinis Ukrainos taikinys – dėl strateginės naudos nutraukus Rusijos tiekimo linijas. Karo studijų institutas ketvirtadienį pranešė, kad Ukrainos kariai artėja prie antrosios Rusijos gynybos linijos ir plečia plyšį“, – primena WSJ.

Be to, redaktoriai šią kritiką laiko nesąžininga, ypač turint omenyje, kad panašioje situacijoje Vašingtonas greičiausiai sutelktų dėmesį į aktyvų aviacijos naudojimą. Svarbu pažymėti, kad Ukraina tikisi gauti amerikiečių naikintuvus F-16 kaip „ilgalaikę paramą“, o ne kaip tiesioginę pagalbą kontrpuolimui.

 

„JAV kariuomenės strategija nugalėti tokią sustiprintą gynybą apima pranašumą ore. Per operaciją „Audra dykumoje“ 1991 m., kaip neseniai pastebėjo Fredas Kaganas ir Davidas Petraeusas, JAV praleido savaites bombarduodama Saddamo Husseino gynybą, prieš siųsdamos sausumos pajėgas. Ukrainiečiai vis dar laukia JAV žadėtų tankų „Abrams“, kurie į mūšio lauką turėtų atvykti šį rudenį. Taip pat jiems trūksta pakankamai technikos išminavimui“, – teigiama medžiagoje.

Žurnalistai įsitikinę, kad Bidenas vis dar gali padidinti Ukrainos pajėgų sėkmės tikimybę, per trumpiausią laiką pateikdamas daugiau ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(6)
(14)

Komentarai ()