„Jie tiesiog paliks frontą.“ Skelbiama apie katastrofišką padėtį rusų priešakinėse linijose  ()

Rusijos kariai yra ties riba palikti savo pozicijas fronto linijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai niekina prezidentą Vladimirą Putiną ir jo karinę vadovybę ir paliks fronto liniją, kai pamatys, kad 80 proc. jų pajėgų sunaikinta. Tokią nuomonę interviu leidiniui „Express“ išsakė buvęs sovietų armijos pulkininkas, 58-osios brigados Afganistane vadas Sergejus Guliajevas.

Buvęs armijos vadas sako, kad nuolat bendrauja su karininkais ir kareiviais, kovojančiais Ukrainoje Rusijos ginkluotųjų pajėgų pusėje. Remiantis tuo, ką girdi Guliajevas, galima teigti, kad fronto karių moralė krenta, jie prastai aprūpinti ir mėnesių mėnesiais lieka apkasuose be pagalbos.

Rusijos kariškiai jaučiasi pamesti savo viršininkų ir palikti likimo valiai, priversti patys ieškoti ir pirkti karo reikmenis. Be to, jiems tenka iki aštuonių mėnesių praleisti apkasuose be pamainos, nes atostogos atšaukiamos dėl rezervų trūkumo.

„Kareiviai už savo atlyginimus turi patys pirkti įrangą, pavyzdžiui, neperšaunamas liemenes, nes karinių prekių nėra. Kai į tave šaudo dieną ir naktį, o vienintelis dalykas, kurį gali padaryti, tai kasti apkasus ir sėdėti juose mėnesius be tankų, šarvuočių ar bet kokių transporto priemonių – visa tai turi tikrą demoralizuojantį poveikį“, - sakė S. Guliajevas.

 

Pulkininkas taip pat sako, kad Rusijos kariams labai trūksta transporto priemonių – neseniai kariai iš fronto linijos paprašė padėti nupirkti daliniui džipų, nes nėra praktiškų transporto priemonių sužeistiesiems evakuoti. Transporto priemonių trūkumas taip pat reiškia, kad rusai visą įrangą ir atsargas į fronto liniją turi pristatyti rankomis.

Pasak Guliajevo, dėl rusų karių nusivylimo ir žemos moralės jau buvo įvykdyti sabotažo aktai – kariniai daliniai atsisakė pulti pagal įsakymus. Tuo pat metu per „vageriečių“ maištą daugelis karininkų ir kareivių stovėjo Jevgenijaus Prigožino pusėje.

 

„Prigožinui buvo reiškiamos simpatijos. Kalbėjausi su vienu žmogumi, kuris buvo artimas „vagneriečiams“ – jie neturėjo nei šovinių, nei amunicijos, nei atsargų. Gerasimovas ir Šoigu sąmoningai blokavo tiekimą, todėl „Wagner“ sukilimas buvo pirmas skambutis. Manau, kad netrukus iš fronto pasitrauks ir karininkai, batalionai bei pulkai“, - apibendrino sovietų pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: