„Ukraina būtų nušluota per kelias dienas.“ Ekspertas skelbia šokiruojančią tiesą  ()

Kyjivo sėkmei reikia ne nemokamų sąmatų ir reklaminių patarimų, o ginklų ir amunicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas pasiekė lūžio tašką. Kyjivo sėkmei reikia ne nemokamų sąmatų ir reklaminių patarimų, o ginklų ir amunicijos.

Sethas Cropsey, Yorktown instituto prezidentas, buvęs karinio jūrų laivyno karininkas ir Pentagono pareigūnas, apie tai rašė WSJ.

„Ukrainos puolimas pasiekė lūžio tašką. Jei duos pakankamai laiko, Rusijos karinės linijos nutrūks. Tačiau tam reikia didelės karinės JAV paramos. Kad Kyjivui pavyktų, Vašingtonas turi aprūpinti jį svarbiais ginklais ir amunicija, o ne nemokamais kariniais vertinimais“, – rašoma medžiagoje.

Cropsey pabrėžė, kad Ukrainos pastangų profesionalios analizės nėra dėl menkos patirties stokos. Po Sovietų Sąjungos žlugimo JAV ir Rusijos kariuomenė nustojo tikrinti karo veiksmus, nes „jiems trūko patyrusių priešų, su kuriais galėtų lygintis“.

Dabartinis JAV karinių lyderių požiūris, kad ukrainiečiai turėtų sutelkti dėmesį į vieną itin svarbų miestą Zaporižios regione, taip pat yra nesąmonė, turint omenyje, kad priešas turi galingas gynybos linijas ir mobiliuosius rezervus, o nė viena pusė negali įgyti oro kontrolės“, – sakė buvęs karinio jūrų laivyno karininkas.

 

Jis pridūrė, kad bandymas prasiveržti be manipuliavimo Rusijos pajėgomis būtų buvęs pražūtingas, „nesvarbu, kiek skambučių iš Vakarų reikalavo tokio amerikietiško tipo smūgio“.

„Jei Ukraina būtų paklususi amerikiečių patarimams, skelbiamiems per „Washington Post“ ir „New York Times“, ji būtų paskyrusi pusšimtį brigadų galingai Rusijos gynybai, būtų leidusi Rusijai sutelkti savo rezervus, o tada jos kovinė galia būtų nušluota per kelias dienas“, – pareiškė Cropsey.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(4)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: