„Šiuo aspektu mes pralaimime Rusijai.“ Skelbiama nemaloni tiesa apie karą  ()

Kostenko išsakė nemalonią tiesą apie karą ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-05 „Šiuo aspektu mes pralaimime Rusijai.“ Skelbiama nemaloni tiesa apie karą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne viskas fronte taip gerai, kaip apie tai praneša daugelis Ukrainos ir užsienio ekspertų, sako Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pulkininkas Romanas Kostenko. Iš tikrųjų gynybos pajėgos pagaliau įveikė „pilkąją zoną“, kurioje priešas buvo sutelkęs pajėgas tolesnėms gynybos linijoms saugoti ir užtikrinti. Tik dabar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko taškas po taško pralaužti pirmąją rusų gynybos liniją, kaip, pavyzdžiui, tai buvo Robotynėje.

Romano Kostenko interviu televizijos kanalui „Pryamij“ galite peržiūrėti "YouTube".

Ukrainos parlamento narys paragino ukrainiečius analizuoti bet kokią gaunamą informaciją, vertinant ją kritiškai: „Reikia suprasti vieną dalyką, kad ir kaip ten bebūtų, dabar yra karinis karo komponentas, ir yra karinis-politinis, politinis ar diplomatinis, kad ir kaip jį pavadintume. Kai kalbame apie karinį komponentą, imame dvi kariuomenes, Rusijos Federacijos resursus ir savo resursus kartu su partneriais. Kalbant apie išteklius, Rusija mus lenkia.“

Paskui SBU pulkininkas priminė, kad karas perėjo į naują etapą: „Dabar karas pereina į naują etapą – tai išteklių karas. Kas turės daugiau išteklių, tas ir laimės. Vėlgi, daugeliu atžvilgių Rusija dabar yra pranašesnė už mus, bet mes kovosime, mes laimėsime. Tai nereiškia, kad esame silpnesni, tai reiškia, kad Rusija visko turi daugiau. Tiesiog turime apgalvoti savo strategiją, ji bus ilgesnė, bet taip pat gali būti ir laimėjimo strategija.“

 

„Sakau tai, kad niekas nesuprastų mano žodžių taip, kad viskas, mes pasiduodame, nes Rusija turi raketų, o mes ne, jie turi lėktuvų, o mes ne. Ne. Tiesiog turime turėti savo strategiją kiekvienam veiksmui“, - pabrėžė Romanas Kostenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: