Tai tiesiog nerealu. Ukraina paskelbė paslaptį, kiek kainuoja 1 karo diena  (2)

Ukraina nuo praėjusio mėnesio grįžo prie prieškarinių mokesčių tarifų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pareiškė, kad viena karo prieš Rusiją diena Ukrainai kainuoja 100 milijonų dolerių, o didžioji dalis lėšų gaunama iš valstybės biudžeto, skelbia „Ukrainska Pravda“.

Tai jis išsakė plačiame interviu agentūrai „Ukrinform“, paklaustas, kodėl Ukrainos kariuomenė turi tiek mažai dronų ir kodėl jie perkami už lėšas, kurias piliečiai aukoja savanoriams, o ne už biudžeto lėšas.

Galiu pasakyti, kad savanorių atsargos nuo 2022 m. vasario 24 d. iki šios dienos sudaro 3% visko, kas atiteko karui. Viena karo diena mums kainuoja 100 milijonų dolerių. Dabar paimkite visų didžiųjų savanorių gerbiamų fondų biudžetus, pažiūrėkite, kiek jie surenka“, – ragino jis.

O. Reznikovas pridūrė, kad nesąžininga sakyti, kad savanoriai daro viską, kad aprūpintų ginkluotąsias pajėgas, nes taip nėra.

„Iš tikrųjų tai daro Ukrainos piliečiai – tie, kurie dirba, nes jie moka mokesčius ir šie mokesčiai patenka į biudžetą, o iš šio biudžeto dar ir kariuomenei. Šiandienos kariuomenė yra didžiausia lėšų vartotoja. Bet lėšų reikia ir visos šalies išlaikymui: infrastruktūrai, rekonstrukcijai, remti tuos, kuriems reikia socialinės apsaugos“, – aiškino Reznikovas.

 

„Todėl turime dirbti ir mokėti mokesčius. Verslas turi būti aktyvus, o mes turime remti verslininkus“, – pabrėžė jis, Ukrainai nuo praėjusio mėnesio grįžus prie prieškarinių mokesčių tarifų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: