„Smogia škvalinėmis atakomis. Tada pajuda 6-10 žmonių grupės.“ Prasidėjo pragaras  (1)

Z-karo korespondentai vis labiau nerimsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistams pradeda krikti nervai dėl sudėtingos padėties Zaporižios fronto kryptyje. Rusijos karo korespondentų pranešimai vis pilnesni panikos Ukrainos kariuomenės, besiveržiančios gilyn į Rusijos gynybą, fone. Karo korespondentas Jurijus Kotenokas savo „Telegram“ kanale praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pietinėje fronto kryptyje turi didžiulę artilerijos ir gyvosios jėgos persvarą, smogdamos į rusų pozicijas škvalinėmis atakomis.

Pasak jo, Ukrainos kariuomenė taiko žvalgybos bepiločiais lėktuvais taktiką, iš kurių gavusi koordinates neskaičiuodama smogia į Rusijos pozicijas artilerija. Antrajame etape Ukrainos ginkluotosios pajėgos jungia pėstininkų junginius ir atakuoja okupantus nedidelėmis 6-10 žmonių grupėmis.

„Priešo taktika – maži įkandimai: įkandai ir nepaleisk“, - rašo jis.

Pasak karo propagandisto, rusams labai trūksta gyvosios jėgos fronto linijoje.

 

Dar viena didelė jų problema – kontrataka, kurioje okupantai visiškai pralaimi Ukrainai. Vienintelis galimas variantas atsakyti į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artileriją yra dronai, tačiau tai per silpnas atsakas sistemingam Ukrainos artilerijos darbui. Rusai turi mažai toliašaudės artilerijos, pripažįsta okupantas. Visa tai apsunkina padidėjęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacijos aktyvumas, kuri intensyviai puola rusų pozicijas pietuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: