Atsigauna „Gepard“. Bus ugnies lietus. Galinga žinia iš Vokietijos  ()

Oro gynyba intensyvėja: Vokietija perdavė Ukrainai didelę „Gepard“ sviedinių partiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galinga žinia iš Vokietijos. Atsigauna „Gepard“. Bus ugnies lietus. Vokietijos ginkluotės koncernas „Rheinmetall“ pirmą kartą nusiuntė Ukrainai amunicijos priešlėktuviniams tankams „Gepard“.

Pranešimas apie tai rugsėjo 5 dieną buvo paskelbtas oficialioje Vokietijos gynybos ministerijos svetainėje.

Praėjus vos keliems mėnesiams po sutarties pasirašymo su Vokietijos įmone „Rheinmetall“, Ukraina iš jos gavo pirmąją amunicijos partiją. Sviedinių skaičius nebuvo skelbiamas, tačiau Bundestagas tikina, kad kalbame apie penkiaženklį skaičių.

„Mes pradėjome gaminti taip greitai ir be biurokratinių procedūrų... Dar kartą parodome, kad Vokietija galima pasikliauti“, – sakė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas.

Jis patikslino, kad Berlynas teiks pagalbą Ukrainai tose srityse, kuriose ji stipriausia: artilerijos, amunicijos ir oro gynybos srityse.

Vokietijos valdžia įsitikinusi, kad naujų sviedinių tiekimas sustiprins Ukrainos, kuri, be kita ko, kenčia nuo didžiulių Rusijos Federacijos bepiločių dronų-kamikadzių antskrydžių, gynybinius pajėgumus. „Gepard“ pagalba bus galima apsaugoti svarbiausią Ukrainos infrastruktūrą.

 

168 milijonų eurų vertės sutartis su „Rheinmetall“ buvo pasirašyta 2023 metų vasarį. Ukrainai numatyta tiekti 300 000 sviedinių.

Vokiečių kompanijai per porą mėnesių pavyko atkurti didžiulę šios amunicijos gamybą. Ji pasamdė 1 200 papildomų darbuotojų, taip pat plečia savo patalpas Ispanijoje ir Vengrijoje.

Svarbu patikslinti, kad šiandien Vokietija Ukrainai jau yra perdavusi 46 savaeigius priešlėktuvinius pabūklus „Gepard“. Jie gali sunaikinti taikinius iki 4 km aukštyje. „Gepard“ Ukrainoje naudoja dviejų tipų sviedinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: