„Iš ko jas paleisti?“ Ukraina susidūrė su netikėta problema dėl naujų raketų  ()

Pasak analitiko Ivano Kyryčevskio, amerikiečių daugiafunkciniai naikintuvai F-16 nėra skirti vokiečių ginkluotei. Bet švediški „Gripen“ yra tinkami, tačiau perspektyva juos gauti yra maža.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint paleisti didelio nuotolio raketas „Taurus“, kurias galbūt galėtų perduoti Vokietija, Ukrainai reikės Vakarų naikintuvų, tokių kaip švedų „Gripen“. Sunkumas slypi tame, kad Ukrainoje nėra tokio tipo aviacijos. Tai informacijos ir konsultacijų agentūros „Defense Express“ ekspertas Ivanas Kyryčevskis sakė komentare „RBK Ukraina“.

Anot jo, iš padėties galima išeiti, jei vietiniai Su-24 bus paversti taip, kad galėtų paleisti tokio tipo raketas. Tokia schema jau buvo naudojama su „Storm Shadow“ ir SCALP.

Tai tapo įmanoma dėl to, kad visų trijų tipų raketos buvo sukurtos kaip dalis vieno Europos projekto, pavadinto „Apache“, devintajame dešimtmetyje, kai buvo nuspręsta nepirkti sparnuotųjų raketų iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

 

Švedijos „Gripen“ lėktuvai gali tapti standartiniu „Taurus“ raketų vežėju, tačiau Ukrainai dar toli iki jų priėmimo. Tačiau amerikietiški F-16, kurie pasieks Ukrainą 2024 metų pradžioje, nėra skirti vokiečių ginklams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(6)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()