[ŽT] Putinas skelbia sąlygas taikos deryboms  ()

2022 m. spalį Ukrainos prezidentas pasirašė dekretą, kad bet kokios derybos su dabartiniu Rusijos vadovu bus neįmanomos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukraina turi atšaukti prezidento V. Zelenskio dekretą, draudžiantį bet kokias derybas su Rusijos Federacija, ir tik tada bus įmanomos taikos derybos su Rusija, pranešė CNN.

„Jei JAV mano, kad Ukraina pasirengusi deryboms, tegul atšaukia Zelenskio dekretą, draudžiantį derybas“, - teigiama leidinyje.

„Jie yra viešai pareiškę, kad nesiderės. Tegul dabar viešai pasako, ko nori“, - pažymėjo Rusijos prezidentas.

2022 m. spalį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė dekretą, pagal kurį bet kokios derybos su V. Putinu yra neįmanomos.

Prieš tai Kremlius pareiškė, kad keturi okupuoti Ukrainos regionai neva tapo Rusijos dalimi.

„Kai nori su kuo nors rasti kompromisą ar dialogą, negali derėtis su melagiu“, - neseniai duotame interviu CNN sakė V. Zelenskis.

 

Jis taip pat kalbėjo apie Jevgenijaus Prigožino, Rusijos samdinių vado, kurio lėktuvas sudužo praėjus dviem mėnesiams po kariuomenės maišto, žūtį. Jis sakė, kad šis atvejis yra iliustratyvus ir parodo, kas nutinka tiems, kurie sudaro sandorius su V. Putinu.

Ukrainos prezidentas sakė, kad V. Putinas suprato, jog dauguma Rusijos gyventojų remia J. Prigožiną, todėl ir nužudė jį, nepaisant savo pažadų: perdislokavimo į Baltarusiją, naujų projektų Afrikoje ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(75)
(9)
(66)

Komentarai ()