Skamba visi portalai. Kas nutiko Rusijos pavogtam lėktuvui „Airbus A320“ (Video)  (1)

Rusų iš Airijos bendrovės „AerCap“ pavogtas lėktuvas „Airbus A320“ buvo supjaustytas į gabalus nepraėjus nė parai po avarijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Airbus A320“, kurį Rusija pavogė po avarinio nusileidimo lauke netoli Novosibirsko, praėjus mažiau nei parai po avarijos, buvo supjaustytas gabalėliais. Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomas perpjautas lėktuvo fiuzeliažas ir sparnai, nes lėktuvo nebuvo įmanoma išgabenti iš purvo lauko.

Taigi vogtu orlaiviu rusai per ilgai nesidžiaugė. Lėktuvo likvidavimo filmuotą medžiagą skelbia „Ukraina 365“ „Telegram“ kanalas.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad „Airbus A320“ priklausė Airijos įmonei „AerCap“ ir buvo Rusijos Federacijoje lizingo sąlygomis. Tačiau 2022 metų pavasarį, kai Rusijos Federacijai buvo įvestos sankcijos už okupacinės armijos įsiveržimą į Ukrainą, rusai lėktuvą perregistravo į „Ural Airlines“.

 

Remiantis spaudos pranešimais, iš „AerCap“ iš viso buvo pavogta 113 orlaivių, kurių bendra vertė viršijo 2,5 mlrd. dolerių. Ekspertai prognozuoja, kad ateinančiais metais toks pat likimas gali ištikti ir kitus orlaivius, nes be tinkamos priežiūros jų jų eksploatavimo rizika eksponentiškai išauga. Prieš 4 metus panašiu būdu buvo sunaikintas ir Maskvos srities kukurūzų lauke nusileidęs lėktuvas „Airbus A321“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(13)
(80)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: