„Pagrasino numušti lėktuvą. Prasidėjo totali panika“. Internetas ūžia, kas nutiko tarp „Wagner“ ir Rusijos armijos  ()

Naujos detalės apie konfliktą Artimuosiuose Rytuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 „Pagrasino numušti lėktuvą. Prasidėjo totali panika“. Internetas ūžia, kas nutiko tarp „Wagner“ ir Rusijos armijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerijos vykdomas „Wagner“grupuotės valymas nesiseka. Rugsėjo 12-osios naktį Sirijoje kilo aštrus konfliktas tarp sukilėlių grupuotės ir Rusijos armijos. Išsamia informacija pasidalijo Rusijos Z-kanalas , rašantis Vidurio Rytų temomis, praneša Dialog.UA.

Problema, anot jo, kilo dėl to, kad Kremlius uždraudė „Wagner“ naudoti savo „Chmeimim“ oro bazę gyvos jėgos permetimui. Grupuotė nepakluso Rusijos valdžiai ir surengė sąmokslą su diktatorišku Sirijos režimu, kad galėtų savo tikslams panaudoti T4 oro bazę.

Maskvai tai nepatiko,  antradienio vakarą Rusijos kariuomenė pagrasino numušti lėktuvą su „vagneriečiais“ virš T4.

„Lėktuvui artėjant į orą buvo pakelti rusų sraigtasparniai, ant kilimo ir tūpimo tako buvo suvaryti ugniagesių automobiliai. Buvo pasakyta, kad jei šis lėktuvas nusileis, į jį bus atidengta ugnis“, – sakė rusų Z-kanalas.

Jis tikina, kad Sirijos oro bazės darbuotojai, matydami, kas vyksta, suskubo greitai pabėgti.

 

Pranešama, kad „Wagner“ pareigūnai pagrasino, kad užpuls Rusijos armijos bazę Libijoje, jei kas nors nutiktų jų lėktuvui. Tai išblaivino Rusijos Federacijos karinę vadovybę, ir ji sutiko leisti lėktuvui nusileisti.

„Paskutinę akimirką Sirijos „Wagner“ vadovybė pasiekė Jevkurovą (Rusijos ginkluotųjų pajėgų generolą pulkininką – red.) ir įsakymas buvo atšauktas – lėktuvas nusileido“, – sakė šaltinis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()