Galinga žinia. Š. Korėjos ginklai gali padėti Ukrainai  ()

Kitame „Ramstein“ formato susitikime Ukraina gali tikėtis ATACMS raketų iš JAV.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Galinga žinia. Š. Korėjos ginklai gali padėti Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Šiaurės Korėja perduos ginklus Rusijai, Vakarai gali nuspręsti į Ukrainą siųsti tolimojo nuotolio raketas ATACMS. Tai TSN pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas ir karo ekspertas Vladislavas Seleznevas.

Anot jo, vienas iš būdų atremti Rusijos ir KLDR suartėjimą ir bendradarbiavimą yra perduoti Ukrainai tos rūšies ginklus, kurie anksčiau nebuvo tiekiami, įskaitant ATACMS raketas.

Ekspertas pažymėjo, kad jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas susitars, viena vertus, dėl ginklų ir karinių technologijų perdavimo, tai kitame „Ramstein“ formato susitikime Ukraina gali tikėtis ATACMS raketų.

„Tai būtų daugkartinis Ukrainos kovinių pajėgumų padidinimas. Ir ne tik atsižvelgiant į tai, kad turėsime galimybę sunaikinti priešo bazes, sandėlius, arsenalus didesniu nei 80 km atstumu teritorijose, kuriose šiuo metu vyksta įnirtingos kovos – tai Kupjanske, Limanske, Bachmuto kryptimis, Donecko srityje, taip pat pietinėje Zaporožės srityje,“ – pažymėjo V. Seleznevas.

 

Eksperto teigimu, gavusios tokias raketas, Ukrainos kariuomenei pajudėjus į priekį Pietuose, gynybos pajėgos turės galimybę surengti raketų atakas naudojant HIMARS sistemas okupuoto Krymo teritorijoje.

„Kol kas nežinau, ar jos pasieks Kerčės tiltą, bet kai tik atsiras tokia galimybė, akivaizdu, jog tai bus padaryta,“ – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: