Rusija šokiruota. Niekas negali suprasti, kaip Ukraina susprogdino Sevastopolio bazę  ()

Rusai turi pašėlusį spėjimą, kuo galėjo būti atakuota jų bazė Sevastopolyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Rusija šokiruota. Niekas negali suprasti, kaip Ukraina susprogdino Sevastopolio bazę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai negali suprasti, kuo įvykdyta ataka prieš Rusijos bazę Sevastopolyje okupuotame Kryme. Jie spėja, kad tam buvo panaudota M270 sistema ir ATACMS raketos, kurių Ukraina oficialiai neturi.

„Telegram“ kanalas „Rybar“, artimas Rusijos gynybos ministerijai skaičiuoja, kad atstumas nuo Chersono srities iki Sevastopolio viršija 230 kilometrų, o tai neleidžia naudoti standartinių GMLRS raketų. Dėl to rusai spėja, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau pradėjo atakuoti rusus balistinėmis raketomis ATACMS.

„Ir jei M270 iš tikrųjų buvo panaudotas smūgiui, tai reiškia, kad arba Ukrainos kariams jau buvo duotas leidimas panaudoti amerikiečių ATACMS, arba atsirado naujos rūšies amunicija, kuri lekia atstumą“, rusai dalijasi savo įžvalgomis.

Kitas didelis „Telegram“ kanalas „Karinis informatorius“ pripažino, kad Rusijos armija tiesiog negali sunaikinti visų Ukrainos lėktuvų. Šis kanalas spėja, kad Ukraina panaudojo sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“.

 

Tai, beje, yra realistiškiausia versija. „Storm Shadow“ raketas leidžia lėktuvai. Jų įveikiamas atstumas priklauso nuo lėktuvo skrydžio aukščio ir greičio paleidimo metu. Kadangi Ukraina aktyviai naikina rusų oro gynybos sistemas, teoriškai „Su-24“ su „Storm Shadow“ gali priskristi gana arti fronto linijos. Tiesa, to gali ir nereikėti - kai kurios „Storm Shadow“ versijos įveikia visus 550 km.

(154)
(3)
(151)

Komentarai ()

Susijusios žymos: