„Vyksta tokie dalykai, toks šurmulys, kad nežinia, kas bus toliau.“ Rusija ant sprogimo ribos (Video)  (1)

Po Prigožino mirties niekas nepasibaigė, viskas tik prasideda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos politikas, publicistas ir psichologas Leonidas Gozmanas mano, kad „Wagner“ grupuotės lyderis Prigožinas savo maištu nutiesė kelią, kuriuo dabar gali sekti ir kiti. Istorija dar nesibaigė, o tik prasideda.

Tokią nuomonę ekspertas išreiškė interviu su Aleksejumi Gomonu, kurį galima peržiūrėti Dmitrijaus Gordono „YouTube“ kanale.

„Prisiminkite, praėjus porai savaičių po Prigožino sukilimo, buvęs 58-osios armijos, kariaujančios Ukrainos žemėje, vadas generolas Ivanas Popovas susitikime su Gerasimovu išsakė keletą kritinių pastabų? Ir kai Gerasimovas pasakė: „Nekelk panikos“, – generolas Popovas atsakė: „Esu pasirengęs asmeniškai pranešti vyriausiajam vadui“, tai yra, jis iš tikrųjų pagrasino: „Ir aš eisiu pas Putiną“, – prisiminė Gozmanas.

Ką tada darė Gerasimovas ir Šoigu? Tą pačią dieną jie atleido Popovą. Ką padarė pats Popovas? Jis kreipėsi į savo kareivius, sakydamas, kad tai yra aukšto rango pareigūnų išdavystė, tai yra, jis iš tikrųjų pakartojo Prigožino žodžius. Be to, generolas leitenantas Guruliovas, dabar Valstybės Dūmos deputatas, perėmė šį Popovo kreipimąsi ir paskelbė jį savo socialiniuose tinkluose, o po to „Vieningosios Rusijos“ sekretorius Turčakas pasmerkė Guruliovą už kreipimosi platinimą ir visiškai palaikė generolą Popovą.

 

Tai yra, ten vyksta tokie dalykai, toks šurmulys, kad nežinia, kas bus toliau“, – sakė opozicionierius.

Tada Gozmanas prabilo apie Surovikiną: „Nejaučiu jam jokios simpatijos, bet jis, kiek žinau, kariuomenėje gana autoritetingas žmogus. Žmonės jį gerbia. Ir aš manau, kad Putinas tiesiog bijo jį nubausti, todėl jis nežino, ką su juo daryti“.

 

Pasak eksperto, gali būti, kad Surovikinas buvo būtent tas žmogus, kuris laukė Prigožino Maskvoje, kad galėtų ką nors padaryti. Prigožinas, kaip protingas žmogus, galėjo suprasti, kad nėra tinkamas būti diktatoriumi. Kriminalinė praeitis, kūjis ir pan. – to jau per daug. Galbūt generolas Surovikinas turėjo tapti diktatoriumi.

„Mes nežinome, bet tikrai matome, kad Putinas bijo nubausti Surovikiną, todėl jie ir nesakė, kad jis buvo suimtas“, – sakė Gozmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(8)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: