Nebėra kam tarnauti. Rusija imasi kraštutinių priemonių  ()

Rusijos Valstybės Dūmos deputato Viktoro Sobolevo teigimu, „kažkam reikia ginti tėvynę“, todėl Rusija turėtų peržiūrėti medicininius reikalavimus kariams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Valstybės Dūma nusprendė mažinti ligų, kurios išbraukia vyrus iš kariuomenės sąrašų, skaičių, skelbia deputatas generolas leitenantas Viktoras Sobolevas. Anot jo, tai turėjo būti padaryta jau seniai, nes sveikatos reikalavimai yra per aukšti.

„Tai, kad turime perteklinius reikalavimus sveikatai, yra 100%. Anksčiau tarnyboje turėjome plokščiapadžių, problemų nebuvo. Taip buvo, kai aš dar mokiausi. Dabar plokščiapėdystė laikoma liga, dėl kurios žmogus tampa netinkamas karo tarnybai“, – pasakojo Viktoras Sobolevas.

Jis taip pat pažymėjo, kad sprendimas sumažinti tą ligų sąrašą padidins Rusijos kariuomenės dydį. „Kažkas turi ginti tėvynę. Priešingu atveju, kas turi du vaikus, kas serga... Galiausiai nėra kam tarnauti“, - padarė išvadą Sobolevas.

Dabar Rusijoje yra 26 ligų ir sveikatos problemų sąrašas, nurodantis, kas negali tarnauti. Tame sąraše - ŽIV, hepatitas B ir C, vidutinio sunkumo bronchinė astma, 1 tipo diabetą, antrosios stadijos hipertenziją, kvėpavimo sutrikimai, regėjimo sutrikimai, vidutinio sunkumo kolitas ir enteritas. Sunku pasakyti, ar Sobolevas nori, kad žmonės su širdies ligomis, ŽIV ar diabetu tarnautų kariuomenėje. Galbūt jam tiesiog nerūpi, nes Rusija nori stipriai padidinti savo kariuomenę.

(22)
(2)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: