Nelengvas kelias. Kur Ukraina bandys pralaužti rusų gynybą (Video)  (2)

V. Putino taktika yra sunaikinti Ukrainą, išsekinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir Vakarų partnerių vienybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas V. Zelenskis įsitikinęs, kad konfliktas negali būti įšaldytas, nes būtina toliau išlaisvinti teritoriją nuo okupantų.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė žinąs, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralauš Rusijos kariuomenės gynybą. Jis tai paskelbė Scotto Pelley laidoje „60 minučių“ per CBS kanalą.

„Mes labai norime to - pralaužti gynybos liniją. Tai nėra lengvas kelias. Tai įvyks, esu tuo tikras,“ - sakė V. Zelenskis.

Jis pažymėjo, kad tiki Ukrainos kariuomene ir žino, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos ketina galingai prasiveržti per priešo gynybą, tačiau apie tai pasakyti negali.

„Neturime duoti V. Putinui ramybės“: V. Zelenskis pripažino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas yra lėtas.

V. Zelenskio teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pasiruošęs ilgam karui, jis nori okupuoti ir sunaikinti Ukrainos žmones. Todėl negalima sustoti, kaip atsitiko pernai dėl prasto oro, kai partneriai atsipalaidavo ir laukė geresnio oro pavasarį, kad galėtų perduoti ginklus.

 

Prezidentas sakė nenorintis nurodinėti Vakarų partneriams, tačiau V. Putino taktika aiški – karo pagalba sugriauti Ukrainą, išsekinti gynybos pajėgas ir partnerių vienybę. Šiemet oro sąlygos gali nesustabdyti visos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galios, ypač gali tęstis bepiločių orlaivių atakos ar kitos operacijos. Jis įsitikinęs, kad jokiomis aplinkybėmis konfliktas neturėtų būti įšaldytas, nes reikia deokupuoti Ukrainos teritoriją ir judėti pirmyn, net jei tai ne kilometrai, o tik šimtas metrų per dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: