„Tai strateginės svarbos pergalė.“ ISW skelbia, ką padarė Ukraina  ()

Ukraina pasiekė strateginės reikšmės taktinį pasiekimą fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 17 d. geolokacinėje medžiagoje matyti Ukrainos gynėjai su vėliavomis prie sugriautos bažnyčios Kliščijivkos centre. Rytų Ukrainos karių grupės atstovas Jevlasas patvirtino gyvenvietės išlaisvinimo faktą.

Karo tyrimų instituto analitikai išanalizavo padėtį Bachmuto kryptimi.

Kliščijivkos išvadavimas yra strateginės reikšmės taktinis laimėjimas. Okupantai Bachmuto kryptimi vis labiau artėja prie patekimo į taktinę apsuptį.

Tuo pat metu Rusijos karo korespondentai ir toliau tvirtina, kad Kliščijivka nepavaldi Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms: esą šiaurinė dalis vis dar priklauso okupantams. Dar vienas Z-korespondentas rašė, kad Putino armija pabėgo geležinkelio rajone į rytus ir šiaurės rytus nuo Kliščijivkos, o pačioje gyvenvietėje jos jau nebėra.

Rugsėjo 17 d. geolokacinėje medžiagoje užfiksuota, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudo priešą šiauriniame gyvenvietės pakraštyje.

Ukrainos gynėjai taip pat pasistūmėjo į priekį Orichivo-Vasylivkos rajone. Tačiau Rusijos karo tinklaraštininkai tikina, kad visa Andrijivka yra „pilkoji zona“, dėl kurios tęsiasi kovos.

Rugsėjo 17 d. Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad rusai penkis kartus bandė kontratakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas prie Kliščijivkos, Bila Goros, Andrijivkos ir Kurdiumivkos.

 

Pasak Jevlašo, Bachmuto kryptimi sutelkta iki 52 tūkst. okupantų.

Dieną prieš tai vyko mūšiai linijoje Avdijivka – Doneckas. Rugsėjo 16 d. geolokacinėje medžiagoje užfiksuotas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimasis į rytus nuo Krasnogorivkos. O Rusijos gynybos ministerija teigia, kad rugsėjo 17 d. atrėmė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą Marijinkos rajone.

Ukrainos karių grupės „Tavrija“ atstovas Štupunas sakė, kad priešas kasdien surengia nuo 10 iki 15 puolimų Marijinkos rajone, tam pasitelkdamas dalinius „Štorm“ ir „Štorm-Z“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: