„Apie tai kalbėti draudžiama.“ Netikėta, ką paskelbė Vokietijos ministrė  ()

Vienas Vokietijos užsienio reikalų ministrės žodis, pasakytas interviu Amerikos televizijos kanalui „Fox News“, sukėlė audringą oficialaus Pekino reakciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net jei Kinijos vadovas yra diktatorius ir tai tiesa, garsiai apie tai kalbėti negalima, ypač aukštu politiniu lygiu. Annalena Baerbock sulaužė šią nerašytą taisyklę. Vienas Vokietijos užsienio reikalų ministrės žodis, pasakytas interviu Amerikos televizijos kanalui „Fox News“, sukėlė audringą oficialaus Pekino reakciją. Apie tai pranešė Vokietijos leidinys „Deutsche Welle“.

Konflikto tarp Kinijos ir Vokietijos esmė tokia: Annalena Baerbock savo darbo kelionės į JAV metu davė interviu „Fox News“, nesusilaikė ir Xi Jinpingą pavadino tironu.

Praėjus savaitei po to, Kinijos valdžia išreiškė nepasitenkinimą tuo, kas atsitiko, bandydama apginti „sąžiningą KLR vadovo vardą“. Pekinas mano, kad tai yra jų lyderio „politinio orumo pažeminimo“ reikalas, nes Vokietijos užsienio reikalų ministrės poelgis yra „atvira politinė provokacija“.

 

Tiesą sakant, žodis „diktatorius“ buvo ištrauktas iš konteksto ir Xi Jinpingas buvo nurodytas tik netiesiogiai. Vokiečių politikė tik norėjo pabrėžti, kad Ukraina turi laimėti karą, nes kitu atveju tokie diktatoriai kaip Xi Jinpingas supras, kad turi laisvas rankas ir gali kovoti nebaudžiami, tačiau taip neturėtų atsitikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(6)
(140)

Komentarai ()