Naktį Ukrainą atakavo precedento neturintis aviacijos kiekis (Video)  ()

Rugsėjo 18-osios naktį, per didžiulę Ukrainos ataką, Rusijos Federacija panaudojo precedento neturintį kovinių lėktuvų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ignatas sakė nacionalinio telemaratono „Edyny Novyny“ eteryje, informuoja  „Ukrinform“.

„Šiąnakt aviacijos kiekis buvo neregėtas. Oro erdvėje buvo kelios dešimtys orlaivių, neįprastai, būtent naktį. Tai ir dronai, ir taktinė aviacija, kuri realiai atakavo Ukrainą kartu su sparnuotosiomis raketomis ir „šahedais“. Aviacijos aktyvumas buvo didelis,“ – sakė J. Ignatas.

Kartu jis pažymėjo, kad Ukraina turėtų sukurti ne tik atakuojančius dronus, bet ir oro gynybą. Visų pirma Ukrainai reikia F-16 lėktuvų, kurie taktinėmis ir techninėmis savybėmis nenusileidžia Rusijos aviacijai.

„Ši ginkluotė efektyvi, ji veikia. Todėl Ukrainoje labai didinama įvairių tipų dronų gamyba,“ – pridūrė J. Ignatas.

 

Kaip pranešama, rugsėjo 18-osios rytą Chmelnickio srityje nuaidėjo sprogimai. Regiono valdžios žiniomis, regione dirbo oro gynybos pajėgos. Per išpuolį aukų nebuvo, apgadinti namai, gamykla ir geležinkelio bėgiai

Priešas bepiločiais orlaiviais atakavo ir Pietų Ukrainą. Odesos srityje nukentėjo rekreacinė infrastruktūra, o Nikolajevo srityje dėl krintančių nuolaužų sudegė pastatas.

Karinių oro pajėgų duomenimis, oro gynybos pajėgos naktį numušė visas 17 Rusijos paleistų raketų, 18 iš 24 „šahedų“ buvo sunaikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(5)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: