„Intel“ į TV valdymo pultą įmontavo akselerometrą  (13)

Bendrovės „Intel“ tyrimų padalinio „Intel Labs“ ir Arizonos valstijos universiteto (JAV) specialistai išrado naują nuotolinio TV valdymo pultą, pranešė „New Scientist“. Jie į įprastą pultelį integravo akselerometrą – jutiklį, reaguojantį į įrenginio padėtį erdvėje, teigiama pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akselerometras suteiks galimybę nuotolinio valdymo pultui identifikuoti vartotoją pagal jo laikymo rankoje ypatumus. Teigiama, kad akselerometro fiksuojami duomenys bus nuskaitomi kas 100 nanosekundžių. Tai reiškia, kad rankoje laikomo TV pultelio padėtis kiekvieną sekundę bus fiksuojama 10 milijonų kartų. Prototipo bandymų metu toks nuotolinio valdymo pultas sugebėjo teisingai identifikuoti vartotojus nuo 60 iki 90 proc. atvejų. Žinoma, tokio tikslumo komercinis gaminys didelio pasisekimo neturėtų, tačiau tikėtina, kad prieš pateikiant produktą rinkai, bus sukurta tobulesnė prototipo versija.

Pasak „Intel“ atstovų, nuotolinio TV valdymo pultai su akselerometrais suteiks galimybę televizoriaus savininkui suteikti skirtingą prieigą prie TV kanalų savo šeimos nariams. Pavyzdžiui, kiekvienas iš jų galės susiprogramuoti kanalus pagal jam patinkančią seką, bus galima blokuoti vaikams netinkamus kanalus ar nustatyti kitas individulias parinktis. Įdomu ir tai, kad naujoji technologija suteiks galimybę rodyti reklamą, skirtą konkrečiam vartotojui. Detaliau išmaniojo pultelio su integruotu akselerometru technologijos ypatumai aptariami šiame moksliniame straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: