JT Generalinėje Asamblėjoje audringi, ilgi plojimai. Ką paskelbė Bidenas  ()

Rugsėjo 19 d. Jungtinių Valstijų prezidentas Josephas Bidenas pasakė ilgą kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Josephas Bidenas per kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje pažadėjo neleisti Ukrainai kristi Rusijos agresijos akivaizdoje.

„Mūsų visų ateitis priklauso nuo karo Ukrainoje rezultatų,“ - teigė jis.

Savo kalboje J. Bidenas priminė, kad šioje istorijoje būtent Rusija yra agresorė, kuri bet kurią akimirką gali sustabdyti kraujo praliejimą, tačiau to nedaro.

„Tik Rusija stoja prieš taiką. Jos kaina už taiką – Ukrainos, Ukrainos teritorijos ir Ukrainos vaikų kapituliacija. Rusijos Federacija tikisi, kad pasaulis pavargs ir leis be jokių pasekmių užimti šalį. Tačiau užduokime sau klausimą: jei atsisakysime pagrindinių JT principų, kad įtiktume agresoriui, ar kiekvienas Asamblėjos narys gali būti tikras, kad jis bus apsaugotas? Jei Ukraina žlugs, ar bus užtikrintas kiekvieno iš jūsų nepriklausomumas? Mano atsakymas yra - ne,“ - sakė J. Bidenas.

Jis pabrėžė, kad nuo karo, kurį Rusijos Federacija pradėjo prieš Ukrainą, rezultatų priklauso demokratijos ir JT šalių ateitis. J. Bidenas pažadėjo, kad pasaulis ir toliau rems Ukrainą jos kovoje su Rusijos agresija.

 

„Turime atsispirti šiai tiesioginei agresijai dabar, kad atgrasytume galimus agresorius ateityje,“ – sakė jis.

Jo žodžiai buvo sutikti audringais, ilgais žiūrovų plojimais. Atkreipkite dėmesį, kad Ukrainos prezidentas V. Zelenskis, be kitų, taip pat buvo salėje. Numatytas jo asmeninis susitikimas su Amerikos prezidentu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(1)
(136)

Komentarai ()