„Iš 40 grįžo 7...“ Košmaras fronte. Rusai nušlavė „kadyroviečius“  ()

Rusija surengė tris šturmo bangas, kad užimtų vieną gyvenvietę, bet iš šimtų karių išgyveno tik keli.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Anatolijus Štefanas parodė rusų okupantų reakciją į kovas Ukrainoje. Okupantai pranešė apie ginklus, kuriais Ukrainos ginkluotosios pajėgos stabdė Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimo operacijas. Pačių rusų artilerija iš pradžių tylėjo, o paskui apšaudė savus.

Vienas iš rusų kovotojų papasakojo, kaip buvo šturmuota neįvardyta gyvenvietė. Pirmiausia į šturmą buvo išsiųsti buvusių kalinių „Štorm-Z“ daliniai: iš 40 žmonių grįžo septyni. Kadyrovo vyrai iš „Achmat“ sakė, kad jų „situacija yra panaši“.

Trečioji puolimo banga buvo ne ką sėkmingesnė. Rusijos vadovybė nieko nedarė, kad pasirengtų: nebuvo nei žvalgybos, nei artilerijos pasiruošimo. Jie net nelaukė tamsos - rusai buvo mesti į mūšį šviesiu paros metu.

Rusai bandė užimti pozicijas kaimo pakraštyje, bet Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė jiems kasetiniais sviediniais, minosvaidžių minomis, tankais. Kai tik rusai prasibrovė į gyvenvietės pakraštį, Rusijos artilerija pabudo ir apšaudė pozicijas užėmusius rusus.

 

Rusijos karininkas įsakė daliniui, kuriame iš 50 žmonių liko gyvi 12, o vadas buvo sužeistas, leistis į šturmą. Tas dalinys jautė, kad nėra pasiruošęs operacijoms - nebeturi nei vado, nei daugelio karių. Bet jiems buvo pagrasinta mirtimi.

Neaišku, kur vyko šis mūšis, kurį okupantas taip vaizdingai apibūdino. Komentarai rodo, kad tai gali būti Pervomaiskas, Andrijivka ar Kliščijivka - visos šios gyvenvietės yra Donecko srityje.

(189)
(5)
(184)

Komentarai ()

Susijusios žymos: