Hajao Mijadzakis - vartotojiškos kartos sąžinė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nondescript 2010-07-16 15:23
dziugu, kad dar yra tokiu zmoniu, kai musu visuomenej kas antras priklausomas nuo televizijos, interneto, mobiliuju telefonu ir panasiu dalyku tokie dalykai, ypac kaip televizija, tik bukina tauta
Mauras 2010-07-16 16:03
Jei galva tushcia jokios IT technologijos nepades,deje pas mus tik diplomus shtampuoja o ne asmenybes ugdo
Giedriusd 2010-07-16 16:03
aha, idomu kas butu jei nebuu tu kurie vartoja? Tuomet ir nereiketu nieko kurti. Aisku svarbu kurti, bet tokie zmones, nupuole i krastutinumus ir norintys kad ir kiti tokiais butu, tikrai nelabai susimasto apie pasekmes to, jei taip istiesu nutiktu. Tik del to kad yra kas tuos jo komiksus skaito/ziuri ir yra jam galimybe is to pragyventi, jei visi tik kurtu, kas tuomet vartotu? Aisku, tokie dalykai kaip televizija zmones bukina, bet zmones bukina daug dalyku kuriuos jie daro del saiko neturejimo, kas per daug, tas nesveika. Negalima ivardinti kazko, kas ypatingai zmones bukina ar yra labai blogai, technologijos gerai, svarbu netapti nuo ju pilnai priklausomam.
lukassal1 2010-07-16 16:31
Televizija ne visada bukiną, priklauso ką jis žiuri per per televizorių jai kokia dokumentika ar panašaus pobūdžio laidas tai kaip tik plečiasi akiratis.
Mauras 2010-07-16 16:34
Cia ish tos serijos geriu ir blaiveju
nondescript 2010-07-16 16:43
pagrindine televizijos uzduotis formuot masiu norus, nuomone o tokiu kaip DISCOVERY tai yra atskira rusis kanalu, uz kuriuos dazniausiai reikia moket pinigus (palidovine, kabeline, gala tv etc.)
Metanabol 2010-07-16 18:54
Jau senai įrodyta, kad technologijos bukina žmogų, kad ir kokios jos bebūtų "afigenos"... Žinoma, dabartiniame pasaulyje be jų žmogus normaliai gyventi negali... Galima daryt išvada, kad pats žmogus sukūrė priklausomybę nuo IT... Įsivaizduokite dabartinį žmogų su naturaliais apdarais, kišenėje turimais daiktais: raktais ir pinigais ... Nelabai įmanoma... Dabar kuo daugiau apkrauni namus IT, tuo lengviau gyvent ir tuo pačiu bukini save.. Ištikrųjų saiko nejaučiantiems žmonėms jos yra tikras pavojus (nolifinimas ir pan.), kas paskui lemia jauno žmogaus brendimą ir fizinį pajėgumą... (parodykit pirštu, kas kiauras dienas sedėdamas prie pc ir žaisdamas WOW, L2 ir kitus popsinius šlamštus, turi gražų kūną ?) Dažniausiai tokius pamatome su akiniais(kuriuos pats sau užsitarnavo dėl to pačio kompiuterio), kūdus iki distrofiko lygio arba peraugusius, riebalinius su kreivais stuburais, širdies ligomis.. O kas svarbiausia - technologijos tai tiesus kelias į tinginystę - priprasi, nebenorėsi nieko keist... Na, žiauru, bet ką padarysi... Moralas toks: atsisakyti bet kokio dalyko yra kvaila, reikia turėti tam tikrą dalį valios ir saiko...
šakės 2010-07-16 20:07
Auksiniai žodžiai
Seip 2010-07-16 22:14
Mijadzaki nuostabus animatorius. Teko matyti kelatas jo darbu. Bet del technologiju pazangos esu kitos nuomones. Jos padeda atlikti darbus greiciau, koncentruojantis i tiksla o ne i pasalinius dalykus. Norint isiusti skubu laiska uztenka keliu mygtuko paspaudimu ir neuzilgo gaunamas atsakymas. Jei nebutu interneto ar mobilaus tektu eiti i pasta, ir laukti keletos dienu atsakymo ir tokiu budu laikas sugaistamas neesminiams dalykams ... Fraze , kad technologijos "bukina" absurdas... Jei zmogus ismoko naudotis nauja technologija, argi tai neparodo jog jis kazka ismoko?
Donatas1 2010-07-16 22:33
Man tai keisti jūs, esate nusiteikia prieš technologijas, bet patys sėditei prie kompiuterio . Tai jeigu jūms technologijos taip pakyrėjo, nenaudokite kompiuterio, mobiliojo, televizoriaus, automobilio ir gyvenkite.O, kad žmogus sukvailėjo tai tikra nesąmonė, palyginkite žmonių žinias, IQ ar loginį mąstymą su viduramžių žmogumi ir pamatysite, kad mes gerokai patobulėjom, paprotingėjom.
Satnamlivas 2010-07-16 22:39
Kuo didesnė visuomenė, tuo didesnis vartotojiškumas. Nebūtų šiuolaikinių technologijų, būtų didesnis žmonių mirtingumas. Technologijos yra gerai, tačiau jos išties bukina žmogų, kad ir kaip norėtūs tai neigti. Net mažiausia skaičiavimo mašinėlė - pavyzdžiui mokinys ja besinaudodamas kartais net spaudo mygtukus, kad sužinotų kiek yra 2x2. Ne dėl to, kad tingėtų, bet rankos veikia "automatu". Kaip viename iš čia pasakytų komentarų - reikia turėti valios ir jausti saiką, tačiau daugeliui tai yra per daug sunku (nepašiepiu, ir aš jiems priklausau kartais). Smegenis gerai "praplauna" filmas "Laiko dvasia".
Seip 2010-07-16 23:03
Negabiu zmoniu buvo visais laikais, daug ju bus ir ateitije.
punktyras 2010-07-16 23:07
žmonių kiekis -> žmonių skaičius
Kodo 2010-07-17 00:59
Daugiau mažiau pritarsiu Metanabol, svarbu teisingas požiūris. Čia į temą dokumentikos klasikos "Connections" serija . Vedėjas labai charizmatiškas, neprailgs manau
ERo-T 2010-07-17 13:53
Technologijos tera irankis kurybai
Nerkashis 2010-07-17 14:34
Nu čia dabar! Technologijos bukina! Bukina nebent priklausomybė technologijoms, o ne pačios technologijos. Pavyzdys - žaidimų maniakai, veidaknygės. Čia vien kompiuteriai. O kur kitos mašinos, kaip statybų sektoriuje, automobiliuose, maisto pramonėje.... Kad ir mano darbe, atsijungus linijai, skaičiuodavom gedimo vietą pagal voltmetro ir ampermetro parodymus, kilnodavom "blinkerius", kad žinot kokios apsaugos veikė. O dabar, viską parodo viena rėlė. Ar tai blogai? O gal vardan to, kad nepamiršt daugybos lentelės reikia viską skaičiuot mintinai ir gaišti brangų laiką, kol vartotojai sėdi patamsy? Todėl manau, kad tinkamai naudojamos technologijos tikrai nebukina.
keine_lust 2010-07-17 15:00
negabiu nebuna... buna tik tinginiai o i tema tai technologijos pacios tiesiogiai negali bukinti, o bukina patys zmones save ,kai visa savo "protini" darba perkelia kompiuteriui ir smegenims nelieka "protines mankstos" P.S. mokslininkai ipadais nesinaudoja 8)
moo 2010-07-17 16:05
KeeperMustDie 2010-07-17 23:05
Viduramziuose zmones nemokejo skaityti, absoliuciai nesigaude geografijoje, tikejo devybemis, per daug nesigilindavo i raganu deginimo logika, neismane biologijos(cia neismanimas) ir visa tai jiems visikai nerupejo(cia bukumas) - kitaip tarian didzioji dauguma buvo buki kaip reikiant, dabar padetis pasikeite nesmarkiai, bet del masinio svietimo, zmoniu zinios zymiai platesnes, o buku zmoniu kiek buvo tiek ir liko, taigi technologijos cia ne prie ko. Asmeniskai as manau, kad zmones bukina visur kisamas paprastumas, tai leidzia isvengti problemu, bet tai bukina, pvz durys su uzrasu isejimas cia ir "stumti", detalios instrukcijos visur, kur tereikia 0.5sec pamastyti.
keine_lust 2010-07-18 15:15
kokios dar dievybes viduramziais praktiskai visos salys buvo popieziaus vasalais o raganos buvo deginamos tik po renesanso vat cia ir prasideda zmoniu atbukinimas... kai prisiziuri filmu kurie neatitinka realybes ir bando kazka irodyneti