Pergalės technika. Ką iš sąjungininkų gaus Ukraina  ()

Ukraina ir toliau sulaukia daug karinės pagalbos iš savo užsienio partnerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę po susitikimo Ramšteine ​​paskelbta apie naują Ukrainai perduodamą karinę techniką, praneša 24tv.ua. Ukraina gaus tankų, minoms atsparių šarvuočių, inžinerinės technikos.

Norvegija pažadėjo padėti aptarnaujant ir remontuojant techniką ir perduoda Ukrainai 50 amerikietiškų vikšrinių sunkvežimių M548, kurie Norvegijoje žymimi kaip NM199.

Albanija perduoda 22 šarvuočius „MaxxPro“. Ukraina gerai pažįsta šias mašinas ir giria jų keleiviams bei įgulai suteikiamą apsaugą nuo minų.

Pietų Korėja ukrainai siunčia dvi karo inžinerijos mašinas K600, kurios labai pasitarnaus naikinant minų laukus ir kitas kliūtis.

Ispanijos vyriausybė paskelbė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį bus įtrauktos oro gynybos sistemos, šarvuočiai, pripučiamos valtys, lengvosios transporto priemonės ir greitosios pagalbos automobiliai. Taip pat perduodamos priemonės mobilių ligoninių darbui.

 

Lietuva perduoda išminavimo sistemas, jūrų stebėjimo radarų ir prieštankinio granatsvaidžio „Carl Gustaf“ amunicija.

Naujame Vokietijos karinės pagalbos pakete Ukrainai, kurio bendra suma siekia 400 milijonų eurų, yra 200 nuo minų apsaugotų šarvuotų kovos mašinų, 50 dronų, taip pat daug amunicijos.

Danija Ukrainai perduos 45 tankus – 30 tankų „Leopard 1“ ir 15 modernizuotų sovietinių T-72.

Kelios šalys pažadėjo pagalbą remontuojant ir prižiūrint techniką, amuniciją, šaulių ginklus, ekipuotę.

(52)
(1)
(51)

Komentarai ()