„Sušaudytas Rusijos kontingento vado pavaduotojas.“ Didelis skandalas. Skubiai nušalintas kariuomenės korpuso vadas  (1)

Pasak Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, grįžus iš Rusijos kontingento stebėjimo posto, automobilis su kariškiais buvo apšaudytas iš šaulių ginklų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-21 „Sušaudytas Rusijos kontingento vado pavaduotojas.“ Didelis skandalas. Skubiai nušalintas kariuomenės korpuso vadas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, rugsėjo 20 d., per ataką prieš Rusijos „taikdarius“ Kalnų Karabache žuvo Rusijos kontingento vado pavaduotojas, 1-ojo laipsnio kapitonas Ivanas Kovganas. Apie tai praneša Rusijos leidinys „B-port“.

Rugsėjo 20 d. Rusijos Federacijos gynybos ministerija buvo informuota, kad rusai grįžta iš stebėjimo posto Janiatag gyvenvietės rajone, kai jų automobilis buvo apšaudytas iš šaulių ginklų.

„Dėl apšaudymo automobilyje buvę rusų kariškiai žuvo“, – pranešė ministerija.

Anot žiniasklaidos, Ivanas Kovganas ėjo Šiaurės laivyno povandeninių pajėgų vado pavaduotojo pareigas, jis buvo išsiųstas į Karabachą likus dviem mėnesiams iki mirties.

 

Rusijos žiniasklaida rašo, kad pirmieji įtariamieji jau sulaikyti, o Azerbaidžano kariuomenės korpuso vadas, kurio pavaldiniai įtariami šaudymu, nušalintas nuo pareigų.

Azerbaidžano reakcija

Azerbaidžanas pripažino savo atsakomybę dėl Rusijos karinių taikdarių žūties Karabache.

Kremliaus spaudos tarnyba pranešė, kad prezidentas Ilhamas Alijevas atsiprašė Maskvos ir pareiškė gilią užuojautą.

 

„Alijevas atsiprašė ir pareiškė gilią užuojautą dėl tragiškos Rusijos taikos palaikymo kontingento karių žūties rugsėjo 20 d. Karabache. Pabrėžta, kad bus atliktas nuodugniausias įvykio tyrimas, o visi kaltieji bus tinkamai nubausti. Šiuo atžvilgiu abiejų šalių generalinės prokuratūros palaiko glaudžius ryšius. Azerbaidžano prezidentas taip pat išreiškė pasirengimą suteikti materialinę pagalbą aukų šeimoms“, – sakoma rusų pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai (1)