Eilėje Sakartvelas ir Moldova. „Rusija sutriuškinta per 24 val.“  ()

Baku visam pasauliui parodė, kad jokie susitarimai nėra verti net popieriaus, ant kurio jie parašyti, jei jie nėra paremti tikra jėga, pabrėžia Yigalas Levinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-21 Eilėje Sakartvelas ir Moldova. „Rusija sutriuškinta per 24 val.“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgo karo pabaiga Kalnų Karabache ir tarptautiniu mastu pripažinto Azerbaidžano teritorinio vientisumo atkūrimas yra pavyzdys, kad konfliktai gali ir turi būti išspręsti ir privesti prie logiškos pabaigos. Daugiau nei 30 metų trukęs karinis konfliktas baigėsi greičiau nei per 24 valandas.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo analitikas ir Izraelio gynybos pajėgų vyresnysis leitenantas Yigalas Levinas.

Jis pabrėžia, kad Maskvai visada buvo patogu išlaikyti posovietinę erdvę savo kontrolėje per dirbtinai sukurtus, taip pat išpūstus ir saugomus įšaldytų konfliktų židinius, šiuose konfliktuose veikiant kaip išmintingas arbitras, „taikdarys“, kuris neva neša tam tikro racionalumo grūdą. Kaip ir lyg tai kvaili kartvelai, azerbaidžaniečiai, ukrainiečiai, armėnai, moldavai ir t.t. Jie negali pasidalyti šešių hektarų sodo, bet čia iš šono ateina rusas, atnešantis taiką, stabilumą ir saugumą.

„Nors iš tikrųjų tai tik ugdo konfliktus, atnešant skurdą, regresą, purvą ir mirtį,“ – pažymėjo ekspertas. Be to, šiai iliuzijai jau atėjo galas, belieka palinkėti, kad tiek Sakartvelas, tiek Moldova pasinaudotų šiuo istoriniu šansu.

 

„Ir, žinoma, Ukraina pagaliau turėtų perpjauti gyslas šiai „dvokiančiai pabaisai“, kad ji daugiau nesikištų į nepriklausomų tautų gyvenimus, panaudodama jų bėdas ir konfliktus savo imperiniams interesams ir tikslams. Baku visam pasauliui parodo, kad jokios sutartys nevertos net to popieriaus, ant kurio jos parašytos, jeigu jos neparemtos tikra jėga, o bet koks konfliktas turi būti užbaigtas, o ne paverstas „rusenančiu“, į iš tikrųjų pūvančią valstybę, kurią kažkas sutvarkys, pasinaudodamas paprastų žmonių sielvartu ir nelaime,“ – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(6)
(161)

Komentarai ()